Digidexo.com

Hypoglykemi Diet Plan

Hypoglykemi oppstår når blod sukker (glukose) går for lav i kroppen. Blodsukkeret bør være mellom 70-150mg. Glukose kommer inn i kroppen gjennom mat som forbrukes, særlig karbohydrater. Insulin og glukagon regulerer glukose i kroppen vår. Hypoglykemi kan oppstå sporadisk i hele en persons liv, eller den kan være forbundet med diabetes. Det kan også være en indikator på andre alvorlige helseproblemer. Spise visse matvarer kan bidra til å kontrollere hypoglykemi.

Komplekse karbohydrater

Å spise komplekse karbohydrater som brød, pasta, brun ris og poteter kan bidra til å holde blodsukkeret jevnt fordi de tar lengre tid å fordøye, og vil ikke føre til at blodsukkeret til å plutselig stige og deretter slippe.

Protein

Protein tar også lengre tid å fordøye og vil gi kroppen energi uten å forårsake svingninger i blodsukkernivået. Det er best å velge magre proteiner som fisk og kylling.

Fiberrik mat

Å spise fiberrik mat også bremser ned fordøyelsen og bidrar til å holde blodsukkeret jevnt mellom måltidene. Velg frukt alternativer uten tilsatt sukker og belgfrukter.

Dairy

Ifølge GI Care, har en lav-fett diett vist seg å bidra til å holde blodsukkeret jevnt hos personer som opplever hypoglykemi.

Matvarer for å unngå

Reaktiv hypoglykemi kan oppstå når enkle karbohydrater er fortært. Dette fører til en topp i blodsukkeret og snart etter at blodsukkeret plutselig synker. Derfor bør enkle karbohydrater som sukker, maissirup og honning unngås. Alkohol og koffein kan også utløse en hypoglycemic episode.

Matvaner

Spis minst tre måltider per dag og to snacks for å holde blodsukkeret jevnt. Mindre, mer hyppige måltider kan være nødvendig for å opprettholde riktig blodsukkernivå.

Plutselige blodsukker Drop Treatment

Når blodsukkeret faller plutselig, en person kan drikke juice, spise godteri eller ta en glukose tablett for å få blodsukkeret tilbake innenfor normalområdet.