Digidexo.com

Sakkarin Effects

Sakkarin, mer kjent som søt N'Low, er verdens eldste lav-kalori søtningsmiddel. Sakkarin kan finnes i mange produkter, inkludert sukker-fri mat, diett drikker, medisiner og tannkrem. Sikkerheten av sakkarin, og andre kunstige søtstoffer, er fortsatt kontroversielt i vitenskap, medisin og helse lokalsamfunn.

Beskrivelse

Sakkarin er 200-700 ganger søtere enn sukker, men har en tydelig metallisk ettersmak. Den grunnleggende substansen av sakkarin er benzonic sulfinide og akseptabelt daglig inntak (ADI) for sakkarin er 5 mg / kg kroppsvekt.

Historie

Sakkarin ble oppdaget av forskere ved Johns Hopkins University i 1879 I 1907, etter passering av Pure Food and Drug Act i 1906, startet USDA undersøke sakkarin. På den tiden, noen individer trodde sakkarin var skadelig for helsen, mens andre sterkt uenige. Sakkarin er fortsatt svært kontroversielle den dag i dag.

Positive effekter

En positiv effekt av sakkarin er at den inneholder ingen kalorier. Matvarer og drikkevarer kan være søtet med saccharin uten å øke kaloriverdi. Sakkarin er også trygt for diabetikere siden det ikke heve blodsukkernivået.

Negative effekter

Enten sakkarin forårsaker kreft er fortsatt diskuteres. Selv om studier tyder sakkarin er kreftfremkallende dato tilbake til så tidlig som på 1960-tallet, skjedde den første store studien å fange publikum oppmerksomhet i 1977 Den kanadiske Sakkarin Study av DL Arnold og hans medarbeidere, som ble publisert i juli 1977 utgaven av Science magazine, viste kreftblæresvulster hos hannrotter som forbrukes sakkarin. Etter denne studien, FDA foreslått et totalforbud mot sakkarin, men Kongressen lov sakkarin å forbli på markedet så lenge det ble solgt med en advarsel om at bruk av produktet kan være farlig for helsen. Siden da har flere studier vist at sakkarin er trygt for konsum, men mange organisasjoner som Center for Science in Public Interest (cspi) mener sakkarin er trolig en svak kreftfremkallende og mer testing er nødvendig.

Andre Søtstoffer

FDA har godkjent fem kunstige søtningsmidler. De fire i konkurranse med sakkarin er aspartam, acesulfam kalium, sukralose og neotame.