Digidexo.com

Hvordan behandle en inngrodd øyenvippe

En inngrodd øyevipper, også kjent som trichiasis, er en potensielt farlig, men kan behandles tilstand der en vippe eller vippene er plassert på øyelokket på en slik måte at de kommer i kontakt med overflaten av øyet. Venstre ubehandlet eller i kroniske tilfeller den resulterende irritasjon kan føre til permanent skade på øyet. Det er ingen hjemme behandling for trichiasis. Hvis du føler at du lider av denne tilstanden se en lege, helst en øyelege (øyelege), med en gang. Nedenfor er noen årsaker til inngrodde øyevipper samt behandlingstilbud tilgjengelig gjennom legen din.

Hvordan behandle en inngrodd øyenvippe

Behandlinger av trichiasis

Fjern håret med pinsett for å lindre problemet. Mens enkle i naturen, er dette en fremgangsmåte som ikke bør forsøkes i hjemmet. Enhver feilsteg kan føre til ytterligere skade på øyet og med blindhet.

Bruk laser fjerning av hår eller hår for en kronisk tilstand. The Society for klinisk og medisinsk Hårfjerning gir en bakgrunn av elektrolyse som det er ofte brukt for uønsket kroppshår. Interessant nok, behandling av inngrodde øyevipper med lasere faktisk forut og førte til de mer vanlige estetiske behandlinger.

•  Fryse hårsekkene med forsiktig anvendelse av kryogen gass, som er en gass holdes i flytende tilstand ved meget lave temperaturer. Beskrivelser av tidlige studier av denne behandlingen er godt dokumentert av British Journal of Ophthalmology og nå høyteknologisk utstyr for å administrere denne prosessen er tilgjengelig for legen din.

Hint

  • Ifølge Merck Manuals Online Medical Dictionary, inngrodde vippene er vanligvis en tilfeldig hendelse og ikke kronisk i naturen, mye som en inngrodd negl. Trichiasis kan også skyldes en forhåndsdefinert øyelidelse som øye traumer, eller medfødte defekter i øyelokket eller vippene som forårsaker vippene til å komme i kontakt med øyet. Riktig behandling for inngrodde vipper avhenge av forekomsten.
  • Denne artikkelen er ikke ment å gi diagnose av enhver tilstand eller advocation av noen behandling. Hvis du har et øye skade eller tilstand oppsøke lege umiddelbart, og ikke prøve å behandle det deg selv som du kan føre til ytterligere skade på øyet og forårsake blindhet.