Digidexo.com

Botemidler for øresmerter

Opplever øresmerter kan være en ødeleggende opplevelse. Uansett om du lider av intern eller ekstern øresmerter, er det et par ting som kan gjøres for å lindre smerten. Indre øret smerter kan komme fra kilder som høy musikk eller ørebetennelse, mens ytre øret smerte er mer sannsynlig å stamme fra en solbrenthet eller frostskader.

Eksterne Cures

En ispose er spesielt gunstig for en person som har solen brent ører. Bruk isen tre ganger om dagen i ca 15 minutter hver gang. Gjør dette for de to første dagene etter en solbrenthet. Overforbruk av pakkisen bør unngås.

Hvis du blir truffet i øret eller hvis du faller og skraper eller bump øret på vei ned, legg en ispose på øret så snart som mulig. En ispose kan bidra til å redusere smerte ved lammende øret, men det vil også bidra til å holde ned noen hevelse som kan oppstå.

Ekstern øresmerter kan unngås ved å ta de riktige forholdsreglene før du går ut i elementene. Dekke ørene med en lue eller ørevarmere hvis du planlegger å være i iskalde været for mer enn et par minutter. Tilsvarende, hvis du vil være i solen i lang tid, bruker en lue for å dekke ørene og husk å bruke solbeskyttelse.

Interne Cures

For å lindre smerte inne i øret, plassere en vaskeklut under varmt vann og legg den over øret. Hvis det er en opphopning av voks i øret som forårsaker smerte, kan det varme vaskeklut til rette for drenering av ørevoks og fjerne øret press. Du kan også bruke en varmepute, men det bør settes til den laveste innstillingen for å unngå å brenne huden.

Så lenge det ikke er ørebetennelse, kan du bruke et øre skirens for å redusere øre trykk og lindre smerte. Øret voksfjerner bør ikke brukes hvis det er merkbar rødhet rundt øret eller hvis øret gjør vondt når du berører den. Disse symptomene kan være tegn på et større problem som måtte sjekkes av en lege.

Ved hjelp av en nesespray har også vist seg å være nyttig i herding øresmerter. Den decongestant er i stand til å bryte opp væsken som av og til avslutningen bak trommehinnen. Når fluidet er brutt opp, presset følt i dette området blir også lettet.

Hvis ubehaget er mindre, prøve noe så enkelt som å tygge på en tyggis for å avlaste øret press.