Digidexo.com

Lactobacillus bruksområder

Lactobacillus er en "gode" bakterier som finnes i menneskelig urin, genital og fordøyelsessystemet, ifølge WebMD. Det er også funnet i matvarer som er blitt fermentert, slik som yoghurt, samt i kosttilskudd. Lactobacillus hjelper kroppen bekjempe sykdomsfremkallende organismer, bryte ned maten og absorbere næringsstoffer.

Fordeler

Arten Lactobacillus acidophilus produserer anti-mikrobielle stoffer som acidophilin, bakteriocin, acidolin og lactocidin. Det er også en kilde til laktase og vitamin K, ifølge Mayo Clinic. Vaginal stikkpiller av Lactobacillus acidophilus er blitt vist ved flere undersøkelser for å være effektiv mot bakteriell vaginose. En annen art, Lactobacillus GG, ble vist seg å være trygt og effektivt i studier for behandling av diaré hos spedbarn og barn. The Mayo Clinic også uttalt at Lactobacillus acidophilus kan hjelpe i behandlingen av vedvarende eller kronisk diaré.

Andre bruksområder

Lactobacillus har blitt brukt til å behandle betennelse i tykktarmen, irritabel tarm syndrom (IBS) og Crohns sykdom, ifølge WebMD. Andre typer infeksjoner, for eksempel vaginal gjær og urinveisinfeksjoner, har også blitt behandlet med Lactobacillus. Noen barnehager har brukt Lactobacillus å forebygge luftveisinfeksjoner hos barn. Lokalt, har Lactobacillus også blitt brukt til å behandle slike hudsykdommer som akne, feber blemmer og canker sår. Det har også blitt brukt til å styrke immunforsvaret og for laktoseintoleranse, elveblest, høyt kolesterol og Lyme sykdom.

Dosering og sikkerhet

Ett til 10 milliarder levedyktige (levende) Lactobacillus bakterier tatt i doser på daglig basis er som regel tilstrekkelig. Styrke av ingredienser variere mellom produkter, så følg produsentens instruksjoner for dosering. Når det brukes i henhold til anbefalte doser, bivirkningene av Lactobacillus er få, ifølge Mayo Clinic nettsiden. Abdominal gass eller ubehag er den vanligste bivirkning, men vanligvis oppløses ved fortsatt bruk.