Digidexo.com

Brown Vs. Hvit Egg

Brown Vs.  Hvit Egg


Genetics bestemme skall fargen et kyllingegg. Egg som selges i USA er hovedsakelig hvit, men høner legger egg i andre farger, avhengig av rase. Det er ingen sterke bevis for at en brun egg er ernæringsmessig annerledes enn en hvit egg.

Sammensetning

Eggeskall er for det meste består av kalsiumkarbonat, et mineral som trengs i dyre-og plantelivet til å danne skjeletter og skall.

Process

Høner skiller ut et pigment som dekker et egg ytre lag. Brune eggeskall utnytte pigment protoporfyrin. Hvite eggeskall har ingen pigment.

Besluttsomhet

Kylling raser som produserer brune egg er New Hampshire, Wyandotte og Australorp. Hvite egg er produsert av raser som inkluderer Livorno, Sebright og Chabo.

Betraktninger

Brune egg har en tendens til å være dyrere enn hvitt fordi de rasene som produserer brune egg er generelt større og dermed krever mer mat.

Advarsler

Om egget er brun eller hvit, kan salmonellabakterier ligge på eggets skall. Alle egg produsert for forbrukerne er vasket og renset før pakking. Det er sjelden at et eggeskall er forurenset når den er tilgjengelig for kjøp, men det er lurt å velge egg som er rene.