Digidexo.com

Hva er meningen med kilocalorie?

Hva er meningen med kilocalorie?


For å være en mat kalori, virker kilocalorie som mye mer enn det er. Historien om bruken av ordet "kalori" og dens assosiasjon med mat energi har ført til kilocalorie å være kjent i ulike tider som en "stor kalori", et kilogram kalorier, en ernæringsmessig etikett kalori, en mat-kalori og ved forkortelsen for kilocalorie, den kcal.

Historie

Begrepet "kalori" ble først brukt i begynnelsen av det 19. århundre under en rekke foredrag om bruk av varme motorer. Opprinnelig skulle "kalori" referert til mange typer varme målinger, ikke bare mat kalori telling. Selv om begrepet er populær blant allmennheten, kaller FNs Food and Agricultural Organization kalori "ikke en sammenhengende enhet av termokjemisk energi", mens på samme tid å realisere "mange forskere, ikke-forskere og forbrukere fortsatt synes det er vanskelig å forlate bruken av kalorier. "

Kilocalorie Confusion

Kalori er en måleenhet for energi. Den "lille kalori" er definert som mengden av energi (varme) som er nødvendig for å heve temperaturen på ett gram av vann fra 14,5 til 15,5 grader Celsius grader ved et konstant trykk på en atmosfære (havoverflaten). Den "store kalori" er kilogram kalorier, som har blitt forkortet til kilocalorie, og forkortet ytterligere å kcal. En kilocalorie (en ernærings etikett kalori) er mengden av energi som trengs for å oppvarme 1000 g vann (ca. 1 liter vann) en grad celsius fra 14,5 C til 15,5 C ved én atmosfære.

Funksjon

Begrepet "kalori" hjelper forbrukerne vet hvor mye energi er i et bestemt produkt. I Europa eller visse andre steder over hele verden, kan maten kalorier være oppført som kilokalorier (kcal) eller kilojoule (kJ). Begrepet kilocalorie er synonymt med kalori. Den joule (J) er måleenheten for energi i International System of Units (SI). Å konvertere mellom kilokalorier og kilojoule, 1kJ = 0.239 kcal og 1 kcal = 4,184 kJ.

Betydning

Enten kalt en kilocalorie eller kalori når man diskuterer mat, gir verken begrepet det totale antall kalorier i mat. I slutten av det 19. århundre, forskere med United States Department of Agriculture publisert faktor tabeller for utvalgte matvarer basert på komposisjon, fordøyelighet, metabolisme og andre faktorer. Ved hjelp av disse tabellene og andre for veiledning, et produkts fordøyelige deler bestemme energiverdier (kalorier) tildelt en total oppskrift eller produkt.

Typer

De komponenter av mat som kan fordøyes utbytte de følgende standard bord mengder mat energi (kalorier) per gram alkohol, karbohydrater, fett, protein og andre bestanddeler. Maten komponent med flest kalorier per gram er fett, på 9 kalorier. Neste er alkohol, noen ganger referert til som etanol. Alkohol på 100 prosent er også referert til som 200 bevis. Dette er 7 kalorier energitetthet per gram. Proteiner og karbohydrater hver gir 4 kalorier per gram, organiske syrer gi 3 og polyoler (sukkerfri søtstoffer) tar med seg 2,4 kalorier.