Digidexo.com

Hvordan å anslå glutation

Hvordan å anslå glutation


Glutation er et trippel aminosyre-molekyl eller et tripeptid, er den som finnes i blodet hos mennesker og dyr. Den brukes i blodet som en antioksidant og bidrar til å fjerne frie radikaler fra blod og vev. Glutathione hjelpemidler også i nøytralisering av giftstoffer i leveren. Glutation er relativt lav i blodet hos mennesker med HIV og forhøyet i blodet av de med leukemi. En sunn diett er av verdi for å opprettholde et tilstrekkelig nivå av glutation.

Hvordan å anslå glutation

•  Gå til legen og ta en blodprøve bestilt. En resept er nødvendig, og bare enkelte laboratorier er utstyrt for å måle glutation nivå. Et lavt glutation nivå er en god prediktor for en lav overlevelse hos HIV-pasienter, sier den sørlige Alberta HIV Clinic. Dette er mer en refleksjon av dårlig helse enn det er en årsak til dårlig helse i tilfellet med HIV, i henhold til Southern Alberta Clinic.

Spør legen din for en Oksidativt Stress Analysis (OSA) av blodet. Denne testen måler antioksidant reserve i blodet, og kan bidra til å identifisere problemstillinger knyttet til glutation mangel.

•  Mål total glutation nivå og bestemme forholdet mellom redusert glutation som i oksidert glutation. Dette vil bidra til å avgjøre om det er mangel av glutation og på hvilket nivå.

Ta en urinprøve med en lege foreskrevet lab test. Dette kan bidra til å gi indirekte bevis knyttet til lave nivåer av glutation, ifølge Doctor Data, en klinisk laboratorium fra New York State. Noen av sykdommene som kan bli assosiert med lave nivåer av glutation er cystisk fibrose, atopisk dermatitt, reumatoid artritt, pankreatitt, kronisk hepatitt, inflammatorisk tarm-sykdom, Parkinsons, Alzheimers og Huntingtons.

Det kan være mange faktorer involvert med slike sykdommer, inkludert miljøforurensning, ifølge Doctor Data, men kosthold kan også spille en rolle. Et kosthold med tilstrekkelig inntak av karotenoider og antioksidant-rik mat er viktig for å opprettholde riktig nivå av glutation i blodet. Karotenoider er funnet i en rekke frukter og grønnsaker.