Digidexo.com

Er økologisk frukt og grønnsaker bedre enn konvensjonelle?

Ikke-økologiske avlinger inneholde skadelige plantevernmidler

Ifølge Princeton University, er de fleste ikke-økologiske avlinger i USA dyrket ved hjelp av syntetiske kjemikalier som plantevernmidler, gjødsel og plantevernmidler, hvorav mange er kreftfremkallende. Resten av disse stoffene er funnet på ikke-økologiske produkter. I tillegg kjemiske rester fra avlinger forurenser mer enn 90% av amerikanske vannkilder.

Økologiske produkter har ikke vært påvist sunnere

Ifølge Harvard Universitet ernæringseksperter og USDA, er det ingen definitive bevis for at økologisk mat er sunnere. Det er ikke bevis for å støtte ideen om at inntak av små mengder sprøytemidler funnet på ikke-økologisk produksjon fører til helserisiko. De helsemessige fordelene mennesker får fra frukt og grønnsaker oppveier risikoen ved inntak av plantevernmidler.

Bottom Line

Å spise frukt og grønnsaker er en sunn avgjørelse samlet. Det er opp til deg om du foretrekker å spise miljøvennlig mat som er laget uten kjemikalier. Lokale råvarer er mindre sannsynlig å bli behandlet med plantevernmidler voks og kan redusere sprøytemiddel risiko. Fjerne ytterste bladene eller skinn av frukt og grønnsaker og vaske dem med vann og mildt vaskemiddel kan eliminere plantevernmiddel rester i 21% av frukt.