Digidexo.com

Viral vestibulitt

Viral vestibulitt


Viral vestibulittsyndrom, ofte referert til som svimmelhet, kan være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon i det indre øret, eller ved hodetraume som skader vevet i det indre øret. Tilstanden kan lindres ved medisiner, men det finnes også øvelser som synes å forkorte svimmelhet, summende og kvalme i forbindelse med syndromet. Hvis hendelsen av svimmelhet er plutselig og av kort varighet, vanligvis klarner det opp på egen hånd. Hvis det fortsetter, må du oppsøke lege.

Inner Ear Infeksjoner

Væske som hoper seg opp i det indre øret som forårsaker betennelse som kan føre til smerter, svimmelhet og hørselstap. En enkel prosess kan gjøres på et legekontor for å finne ut om problemet er viral eller bakteriell. Et drag av luft blåses inn i det indre øret gjennom en lyskilde koblet til en otoscope, og hvis den indre trommehinnen ikke beveger seg i respons, antibiotika er angitt. Hvis trykket er fra et virus som er forårsaket av en kald, antibiotika er ikke angitt. I så fall vil en decongestant hjelpe. Med tillegg av over-the-counter medisiner som reduserer smerte og hevelse, er det indre øret infeksjon forårsaker viral vestibulitt raskt lindres.

Otitis Interna

Otitis interna er en infeksjon i det indre øret som er ofte forårsaket av en viral betennelse. Symptomer omfatter smerter, feber, svimmelhet og følelsen av et tett øre. Systemiske virusinfeksjoner som dette behandles med antibiotika. Kortikosteroider også behandle hevelse, slik at vev å krympe og infeksjonen å renne unna.

Rhinitt

En annen årsak til viral vestibulitt er rhinitt. På et eller annet tidspunkt, de fleste mennesker lider av hovne sinus vev som forårsaker stuffiness, men hvis problemene fortsetter ukontrollert, vil infeksjonen utvikle seg til ørene. I tilfelle av viral rhinitt, antibiotika er ikke effektiv, antihistaminer og er ofte effektive. Hvis den blir kronisk rhinitt, leger undersøke underliggende mikroorganismer for å bestemme om det er en bakteriell årsak.

Andre årsaker

Labyrinthitis og vestibulær nevritt refererer til en betennelse i den åttende hjernenerve og kan være forårsaket av virus, og sjeldnere, bakteriell forstyrrelser. Mononukleose eller meslinger kan irritere vestibulocochlear nerve. Disse virusinfeksjoner komme plutselig, med symptomer på kvalme og svimmelhet i begynnelsen av sykdommen. Leger kan foreskrive en antiviral medisin, for eksempel acyclovir eller amoxicillin hvis det er en indre øret infeksjon. Andre medisiner som virker effektivt inkluderer difenhydramin, lorezepam, diazepam og Promethazine hydrocholoride. Selv valium bidrar til å lindre noen av symptomene.

Andre behandlinger

Det er to øvelser som synes å hjelpe vestibulitt. For en øvelse, sitte på kanten av en seng og falle tilbake raskt. Snu hodet kraftig i retning av de berørte øret, og lene seg tilbake opp raskt. Selv om dette kan føre til forbigående svimmelhet, synes det å lindre symptomene noe. Gjenta denne prosessen flere ganger.

En annen øvelse som avbryter sensasjonen av vestibulitt er å ligge på ryggen på en seng, med hodet hang over kanten. Rull hodet raskt fra side til side. Vend til magen og rull hodet igjen. Løft hodet opp og til venstre og deretter til høyre. Gjenta begge treningssekvenser å avbryte symptomene.