Digidexo.com

Mat Sikkerhetstips for Kids

Barn elsker mat, men barna er ikke så ofte slutte å tenke på mattrygghet. Hvor mange ganger har du sett et lite barn plukke opp et stykke av mat fra gulvet og legge det inn i munnen hennes før du kan stoppe henne? Undervise barna om matsikkerhet vil sikre at de utvikle sunne matvaner og unngå tilstander som ormer, salmonella og mer.

Keep it Clean!

Barn bør oppfordres til å vaske hendene før du spiser i minst 20 sekunder. Vaske hender er en av de beste måtene å forebygge bakterier og spredning av sykdom og sykdom. Vaske mat som frukt og grønnsaker under rennende vann for å fjerne bakterier og skitt og kjemiske rester fra konserveringsmidler eller gjødsel er også viktig for sikkerheten. "Fem andre regelen" gjelder ikke, så fraråder barn fra å tro at noe falt på gulvet, selv for mindre enn fem sekunder, er ikke skitten, og er greit å spise.

Mat Temperatur

Kald mat skal holde seg kald. Barn bør læres at elementer som majones, kjøttpålegg eller rester bør returneres til kjøleskapet etter bruk. Slike produkter, som også inkluderer meieriprodukter som melk og ost, bør aldri ligge fremme i mer enn to timer eller bakterier kan begynne å vokse i disse produktene som de gradvis varme. Det samme gjelder for varm mat. Hold varm mat varm før servering. Når det er varmt ute (over 90 grader) ikke la noen matvarer ut av kjøleskapet i mer enn en time.

Øvelse gjør mester

Sette et godt eksempel for barn og oppmuntre dem til å hjelpe til på kjøkkenet når du forbereder måltider og matpakker. Lær dem hvordan bakterier kan gjøre dem syke og oppmuntre og belønne dem for å følge mat sikkerhetsprosedyrer. Instruere barn til å holde sine fingre ut av barnemat eller ingredienser, og å ikke røre mat med hendene eller munnen, og deretter sette maten tilbake i beholdere. Fraråder barn fra å spise mat ut av en annen persons plate eller dele drinker, smørbrød eller kaker og lignende.