Digidexo.com

Neti Pot Treatment

Neti Pot Treatment


Mange mennesker oppdager fordelene med neti potten behandling, en prosess med å spyle saltløsning gjennom nesegangene. Den er basert på en østlig tradisjon og er nå vanlig i hele befolkningen, spesielt blant personer med bihuleproblemer og nasal allergi.

Historie

Praksisen med å bruke en neti potten for å vanne og renser nesegangene og bihulene begynte som en ayurvedisk tradisjon. Ritualet er kjent som "Jala neti" og er en gammel Yogic praksis.

Forsyninger

Neti potten behandling krever en nasal vanning potten, varmt vann og en liten mengde salt. Naturlig havsalt er best, mens essensielle oljer er et valgfritt tillegg til Neseskylling solultion.

Prosedyre

Salt ble oppløst i varmt vann og plassert i neti potten. Vannet helles i ett nesebor med hodet på skrå forover, slik at saltoppløsningen til å strømme gjennom nesegangene og sinus hulrom og ut det andre neseboret eller munnen.

Fordeler

Kliniske studier, inkludert flere ved University of Wisconsin, har vist at rutinemessig bruk av neti potten behandling lindrer symptomer på kronisk bihulebetennelse, reduserer avhengigheten av reseptbelagte medisiner og forbedrer livskvaliteten for personer med bihuleproblemer og allergier.

Betraktninger

Noen individer foretrekker å bruke en pære sprøyte eller en klemme flaske i stedet for en neti pott. Alle disse metodene er gunstig, så det er egentlig et spørsmål om personlig preferanse.