Digidexo.com

Hva er Nebulizers?

Hva er Nebulizers?


Nebulizers er en av flere typer inhalasjonsanordninger brukes til å behandle kronisk obstruktiv lungesykdom som astma eller emfysem. Den tilmålte dose-inhalator, som er håndholdt, lett og bærbar, er den vanligste typen av inhalatoren. Den forstøver, på den annen side, blir typisk benyttet i et sykehus eller i hjemmet og er utformet for å brukes mens man sitter ned.

Identifikasjon

Forstøver behandlinger hjelpe folk som har problemer med å puste. En forstøver inneholder enten en liten luftkompressor eller en ultrasonisk maskin som bryter ned flytende medisin inn i meget små partikler. Den tåke eller damp blir deretter pustet inn gjennom munnen via et munnstykke eller gjennom munnen og nesen via en maske. Et munnstykke er koblet til maskinen ved plastrøret for å levere medikamenter inn i lungene.

Typer

Det er to typer av forstøvere. Man anvender en kompressor for å levere oksygen eller luft under trykk som blandes med en flytende medisin og skaper et legemiddel tåke. Tåken er levert inn i lungene via slange og en maske. Denne typen forstøver er ofte brukt på et bord, og koblet til en stikkontakt, men det finnes også bærbare versjoner som bruker batterier. Ultralydforstøver maskin fungerer litt annerledes. Det skaper en tåke av medisin ved hjelp av ultralyd-teknologi for å bryte opp medisin til ekstremt fine partikler som kan reise mye dypere inn i pasientens lunger. Den ultrasoniske maskin er ofte det valgte alternativet for små barn og spedbarn eller for de med alvorlig astma.

Komponenter

Tåken nebulizers vanligvis inkluderer luftkompressoren, tubing, en ansiktsmaske, en AC / DC-adapter, filtre og et munnstykke. Ultralyd forstøver kits vanligvis kommer med forstøver, en avtakbar munnstykke, en AC / DC-adapter, diverse medisin kopper, erstatning filtre og ett eller to ulike størrelser masker.

Bruk

Du først feste tøverslangen til enheten og plassere medisin i en kopp på maskinen. Slå på maskinen tillater at kompressoren eller den ultrasoniske virkning å omdanne medikament i en aerosolbeholder tåke eller en tåke. Dette blir deretter inhaleres gjennom et munnstykke. Medisinen er levert inn i lungene ved å ta dype, langsomme åndedrag. Små barn, eller de som ikke klarer å holde munnstykket sikkert, bære en maske.

Kostnad

Nebulizers er tilgjengelig på nettet, store butikker og stoff butikker eller apotek. Bærbare kompressor-type nebulizers koster litt mer enn de tabletop versjoner av denne typen, og er tilgjengelig for rundt $ 95. Tabletop tåke nebulizers er tilgjengelig for $ 40 og oppover. Ultralydforstøvere er også tilgjengelig i store butikker, narkotika butikker og på nettet. De vanligvis koster $ 150 til $ 200 - som varierer i pris fra $ 50 til $ 300.