Digidexo.com

VCUG bivirkninger

En voiding cystourethrogram (VCUG) undersøker blæren og urinrøret ved røntgen mens blæren er tømt. Leger bruker en VCUG å se etter avvik i struktur eller funksjon av blæren og urinrøret. Denne testen vanligvis utføres i røntgenavdelingen på et sykehus på poliklinisk basis. Den bruker kontrastvæske for bedre bilder av urin strukturer. Bivirkninger er vanligvis minimal.

Forberedelse

Du vil bli bedt om å fjerne alle smykker, signere samtykkeerklæringer og gi din medisinske historie, inkludert informasjon om allergi mot medisiner. Det er ikke nødvendig å faste før en VCUG mindre legen din gir deg spesifikke instruksjoner om å gjøre det.

Sedasjon

For voksne er sedasjon ikke nødvendig for en VCUG. Noen leger anbefaler sedasjon for små barn for komfort og holde barnet fortsatt under prosedyren.

Prosedyre

Som man ligge på bordet, et tynt rør som kalles et kateter blir satt inn gjennom urinrøret inn i blæren. Saltvann med kontrastvæske, vil strømme inn i blæren og kontinuerlige røntgenstråler vil bli tatt av hele blæren og av blæren som det hulrom.

Bivirkninger hos voksne

Mulige bivirkninger av en VCUG omfatter en allergisk reaksjon på kontrastvæske og irritasjon under urinering etter testen på grunn av kateteret.

Bivirkninger hos barn

I tillegg til de mulige bivirkninger for voksne, kan barn oppleve noen angst etter en VCUG grunn av kateterisering og generelle sykehusopplevelse. Forklare testen på forhånd kan bidra til å lindre denne angsten.