Digidexo.com

Hvordan behandle hofteleddsdysplasi hos mennesker

De fleste har hørt om hofteleddsdysplasi hos dyr, men det kan forekomme hos mennesker også. Hip dysplasi er en tilstand der det hippe er ikke helt i kontakten. Det kan være helt eller delvis ut av ledd. Hip dysplasi er vanligvis tilstede ved fødselen. Det kan være smertefullt. Den type behandling vil avhenge av pasientens alder og graden av tilstanden.

Bruksanvisning

•  Bruk en Pavlik sele. Dette er en spesiell type sele som holder bena i riktig posisjon slik at hoften til å gå tilbake i hofteskålen og hold det på plass. Selen kan være prøvd før andre behandlinger som for eksempel kirurgi er ferdig. Det må bæres i minst seks uker.

Vurdere en spenne. En spesiell spenne kalles en Hewson brace kan brukes i stedet for en sele. Den stramme kan være mer behagelig og tillate mer bevegelse. Dette kan være spesielt nyttig hvis det blir slitt av en eldre baby som er å lære å sitte-up. Bukseseler kan vanligvis fjernes for et bad.

Følg ditt barns leger anbefaling om hvor mange timer i døgnet en spenne eller sele må brukes. Tar av enheten for ofte kan redusere effektiviteten.

Har trekkraft plassert. Traction er vanligvis ikke brukes i babyer eller veldig små barn. Det kan være nødvendig i en eldre person som aldri fikk behandling for hofteleddsdysplasi. Musklene kan ha blitt stramt og trekkraft kan hjelpe strekke musklene som trengs.

gjennomgå en operasjon. Hvis en sele eller seler unnlater å behandle dysplasi kirurgi kan være nødvendig. Operasjonen innebærer å sette hoften i hofteskålen og en cast som regel behov for å bli slitt etter operasjonen mens healing skjer.

Hint

  • Husk kan det være best å behandle hofteleddsdysplasi når en baby er ung før de lærer å gå.