Digidexo.com

Meloksikam Risiko

Meloksikam er en type generiske reseptbelagte medisiner kjent som en ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner. Stoffet virker ved å forstyrre produksjonen av kjemikalier kjent som prostaglandiner, som bidrar til betennelse. Til tross for sin effektivitet på lindrende betalt assosiert med artrose og revmatoid artritt hos voksne og barn, utgjør meloksikam en risiko for bivirkninger hos enkelte pasienter.

Kardiovaskulære hendelser

Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som meloksikam utgjøre en risiko for potensielt fatale kardiovaskulære komplikasjoner, advarer det amerikanske National Library of Medicine. Disse inkluderer dannelse av blodpropp, hjerneslag, hjerteinfarkt og utbruddet av hjertesykdom. Risikoen for å ha en alvorlig hjerte-problem øker med langvarig bruk av meloksikam eller ta stoffet ved høye doser. På grunn av dette, er legen din sannsynligvis bare foreskrive medisinen så lenge symptomene dine vedvarer; meloksikam er sjelden brukes til å forebygge smerter fra å returnere.

Hypertensjon

Noen pasienter utvikler hypertensjon eller høyt blodtrykk mens du tar meloksikam, advarer det amerikanske National Library of Medicine. I tillegg, bruk av meloksikam ofte gjør vanndrivende medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk som furosemid mindre effektive, noe som resulterer i høyt blodtrykk nivåer hos pasienter med tilstanden. Venstre ubehandlet, hypertensjon har potensial til å forårsake alvorlige helsemessige komplikasjoner, inkludert skader på blodårene, redusert nyre funksjon, aneurismer og hukommelsestap, rapporterer Mayo Clinic. På grunn av disse risikoene, er legen din sannsynligvis vil sjekke blodtrykket jevnlig gjennom behandlingen med meloksikam uavhengig av om du har en historie med hypertensjon eller ikke.

Gastrointestinal

Meloksikam utgjør en risiko for alvorlig gastrointestinal irritasjon, som kan resultere i dannelse av sår i magen eller tarmen, plutselig intestinal blødning eller perforasjon eller hull i tarmen. Disse effektene forekommer hos 1 prosent av pasientene som tar meloksikam i tre til seks måneder, og i 2 til 4 prosent av pasienter som tar stoffet for mer enn ett år, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Nedsatt

Langvarig bruk av meloksikam har potensial til å forårsake uønskede virkninger på nyrene, melder det amerikanske National Library of Medicine. Mulige komplikasjoner inkluderer redusert urinproduksjon og nyresvikt. Pasienter med høyest risiko for å utvikle nyre bivirkninger fra meloksikam er de med en historie med nyre- eller leversvikt eller hjertesykdom, eller pasienter som tar medisiner for høyt blodtrykk. I de fleste tilfeller, returnerer nyre dysfunksjon til det normale ved seponering av legemidlet.

Anafylaksi

Sjelden, pasienter utvikle anafylaktiske reaksjoner på grunn av overfølsomhet overfor ingredienser i meloksikam. Tegn på denne potensielt livstruende allergi omfatter angst, pustevansker, brystsmerter, svimmelhet, utslett, nysing, rennende nese, hud rødhet eller hjertebank. Pasient med astma eller tidligere har hatt allergiske reaksjoner på ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler er i størst risiko for disse reaksjonene, sier det amerikanske National Library of Medicine.

Dermatologiske

Selv om sjeldne, meloksikam har potensial til å forårsake alvorlige hudreaksjoner hos noen pasienter, inkludert eksfoliativ dermatitt, Stevens-Johnson syndrom (SJS) og toksisk epidermal nekrolyse, advarer det amerikanske National Library of Medicine. Ettersom disse forholdene er noen ganger dødelig, slutte å ta meloksikam og oppsøke lege hvis du utvikler noen form for utslett.