Digidexo.com

Hvordan diagnostisere unnlatelse av å trives hos eldre

Hvordan diagnostisere unnlatelse av å trives hos eldre


Unnlatelse av å trives i geriatriske pasienter er en tilstand av nedgangen som kan være forårsaket av faktorer som for eksempel kroniske sykdommer eller funksjonsnedsettelser. Det er preget av en gradvis fysisk nedgang ledsaget av apati og tap av vilje til å spise eller drikke. Unnlatelse av å trives er utbredt i sykehus veteraner og rammer opp til 60 prosent av disse pasientene. Her er hvordan å diagnostisere unnlatelse av å trives hos eldre.

Bruksanvisning

•  Vei eldre pasient. The Institute of Medicine inkluderer vekttap på mer enn 5 prosent av grunnlinjen som den eneste objektive kriterier for unnlatelse av å trives. En diagnose er derfor nesten utelukkende klinisk.

Gjennomføre en første vurdering av pasientens grad av kognitiv svikt, depresjon, nedsatt fysisk funksjon og underernæring. Disse faktorer er vurdert forutsier utfallet av en unnlatelse av å trives.

Skaff en grundig historie og fysisk undersøkelse. Målet med denne fasen av evalueringen er å identifisere eventuelle underliggende sykdommer som kan forklare symptomene. Mulige årsaker til denne typen er omfattende, men generelt kan kategoriseres som systemiske sykdommer eller kroniske organfeil.

Gjennomgå eldre pasientens medisiner. Dette kan være spesielt vanskelig når det gjelder geriatriske pasienter, som kan ha en lang liste av medisinering. Pasientens symptomer kan trenge å bli referert mot mulige interaksjoner for en matchende bivirkning.

Vurdere pasienten for psykososial funksjon, spesielt depresjon. Dette er en vanlig årsak til mistrivsel, særlig for pasienter som krever langsiktig omsorg i et sykehus. Mini-Mental State Examination er ansett som en gyldig verktøy for dette kravet.