Digidexo.com

Hvem kan hjelpe meg med en urin problem?

Urininkontinens og andre typer urinveisproblemer kan være flaut å snakke om for noen mennesker. Men disse problemene er svært vanlig og er ingen grunn til å skamme seg. Faktisk 200 millioner mennesker verden over lider av urininkontinens, ifølge National Association for Continence.

Helseforsikring

Før du bestemmer hva slags lege for å se om din urin problem, er det viktig å forstå hva slags helseforsikring du har. Noen typer, som HMOs, krever at du besøker din primære omsorg lege eller fastlegen før du besøker noen form for spesialist.

Identifikasjon

Med mindre din forsikring krever noe annet, har du valget mellom om å besøke en allmennlege eller noen form for spesialist om urin problem.

Typer spesialister

For kvinner er noen urinveisproblemer forårsaket av fødsel og andre kvinners helse, gjør din gynekolog et godt utgangspunkt for å få hjelp med din tilstand. Andre mulige spesialister til å se for urinveisproblemer er urologer, som spesialiserer seg på problemer i urinveiene, og urogynecologists, som behandler både urin og reproduktive problemer hos kvinner.

Funksjoner

Uansett hvilken lege du velger å se, er det viktig å være i stand til fullt ut å diskutere dine symptomer. Ta med informasjon om når problemene startet, tider når det er mest alvorlig, hvor mange ganger hver dag du tisser og en liste over hvilke medisiner du regelmessig ta og til hvilken dosering.

Fordeler

Familien din lege eller gynekolog er mest sannsynlig å være i stand til å se deg raskere enn en spesialist, men spesialister kan ha mer erfaring behandling din spesielle tilstand.

Betraktninger

Uansett hva slags lege du velger å se, er det viktigste at du søker hjelp for din urin tilstand. Ofte forhold som inkontinens er mulig å behandle, men det første trinnet er å søke hjelp.