Digidexo.com

Riktig kosthold for hypertensjon

Riktig kosthold for hypertensjon


Diet har en direkte innvirkning på blodtrykket. Høye nivåer av natrium, for mye fett, høyt kaloriinntak og lavt kalsium kan alle øke en persons risiko for hypertensjon. Lære å spise på riktig måte er et av de første trinnene for en blodtrykks pasienten kan ta mot å kontrollere tilstanden.

The Role of Food på blodtrykket

Et dårlig kosthold påvirker blodtrykket på to måter. For det første kan det direkte øke blodtrykket. For det andre bidrar det til den samlede vekt, og overvekt øker risikoen for hypertensjon. Natrium er en av de farligste aspekter av amerikansk diett som den er relatert til blodtrykket. For mye salt i kosten fører til at blodårene til å beholde overskytende væske. Dette gjør det vanskeligere for hjertet å pumpe blod gjennom dem, øker blodtrykket. Salt kan også føre til at noen årene utvider seg, bremse strømmen av blod.

Noen næringsstoffer kan faktisk forbedre blodtrykket. I en studie rapportert av Colorado State University, ble kalium vist seg å arbeide med natrium til å balansere ut fluider i kroppen. Med andre ord, kalium motvirker effekten av natrium, slik at mer kalium personen spiste, jo lavere blodtrykk. Kalsium også ble vist å regulere blodtrykket: De uten nok av det i sine dietter var høyere risiko for hypertensjon.

DASH Diet

Den beste dietten for hypertensjon pasienter, som anbefalt av Department of Health and Human Services, er DASH Diet. DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) var en studie utført av National Heart Lung and Blood Institute på kosthold og blodtrykk, og resultatene viste at hypertensjon pasienter som fulgte spise plan betydelig senket sitt blodtrykk i løpet av de første to ukene på planen.

Disse resultatene var ganske positive, men studien gikk videre å se på virkningen av natrium-spesifikt. Når den opprinnelige DASH diett ble kombinert med en natrium begrensning av bare 1500 mg per dag, i stedet for den opprinnelige 2300 mg, mengden av endring i pasientens blodtrykket var lik eller bedre enn det som oppnås med populær blodtrykket medisiner ( referanse 1).

DASH kosthold er høy i frukt, grønnsaker, fettfrie melkeprodukter og hele korn. Det inkluderer også fisk, fjærkre og nøtter. Rødt kjøtt og tilsatt sukker unngås.

Bruke DASH Plan

DASH spise plan fokuserer på hva du bør spise, ikke hva du ikke burde. Hver dag under plan, bør pasienter spise syv til åtte porsjoner med hele korn, fire til fem porsjoner hver av grønnsaker og frukt, to til tre porsjoner med magre meieriprodukter og to eller færre porsjoner med kjøtt. I tillegg bør nøtter, frø og bønner bli spist fire til fem ganger i uken. Kosten trenger også å konsumere 1250 mg kalsium, 4700 mg kalium og 500 mg magnesium daglig.

Planen har noen begrensninger også. Bare seks prosent av det totale kaloriinntak bør komme fra mettet fett. Dieter bør forbruker ikke mer enn 1500 gram natrium. Disse anbefalingene er for en standard 2100-kalori diett.