Digidexo.com

Ernæringsmessige årsaker til Håravfall

Den naturlige aldringsprosessen kan føre til tynt hår. Men når frekvensen av håret shedding er overstiger veksten av nytt hår, kan det føre til hårtap og skallethet.

Identifikasjon

Hårtap kan oppstå under eller etter graviditet og med visse medisiner, sykdommer og medisinske behandlinger. Noen mennesker kan ha en genetisk predisposisjon for skallethet og tidlig hår tynning. En annen vanlig årsak til håravfall er dårlig kosthold og ernæring.

Protein Intake

Utilstrekkelig inntak av protein kan føre til hårtap. Protein bygger muskler, brusk og leddbånd; fornyer huden; og hjelper håret vokse. Den anbefalte proteinbehovet er 10 til 15 prosent av vår totale kaloriinntaket daglig. Lav inntak av protein kan også resultere i aminosyre-mangel, som også fører til dårlig helse og håravfall.

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi, kan føre til tap av hår. De som lider av disse lidelser ikke får tilstrekkelig vitaminer og proteiner for å opprettholde veksten av nye hår. Tenåringer er mest utsatt for spiseforstyrrelser og deres bivirkninger, men noen kan utvikle en spiseforstyrrelse.

Vegetarisk ernæring

Hvis du er vegetarianer, er det viktig å få tilstrekkelig ernæring. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til håravfall og hårtap. Hvis protein ikke blir tatt i form av rødt kjøtt, så det må komme fra andre kilder, for eksempel bønner, fisk, kylling og egg.

Anemi

Jernmangel anemi er vanlig blant utholdenhetsutøvere. Denne tilstand forekommer når blod mangler tilstrekkelige røde blodceller. Disse friske blodcellene transporterer oksygen til alle kroppens vev og organer. Dette gir huden et sunt utseende og hjelper håret vokse. Anemi kan forårsake svakhet, tretthet og håravfall.