Digidexo.com

Pyruvat bivirkninger

Pyruvat er et stoff som produseres naturlig i kroppen under nedbryting av sukker. Noen pasienter bruker muntlige pyruvat kosttilskudd eller pyruvat ansikts skreller for å redusere tegn på aldring. Pyruvat er også brukt for å behandle fedme, katarakt, diabetes og høyt blodtrykk.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger fra pyruvat muntlige kosttilskudd inneholder gass, oppblåsthet, diaré, kvalme og oppkast, ifølge Leger Desktop Reference. Pyruvat ansikts skreller har potensial til å brenne huden.

Advarsel

Pyruvat kosttilskudd bør ikke deles med noen andre og kapsler bør kastes når de utløper, advarer Leger Desktop Reference. Pyruvat kapsler bør oppbevares på et tørt og kjølig sted fordi varme og fuktighet kan bryte ned supplement og redusere dens effektivitet. Bare en lege bør gjelde pyruvat til ansiktet, ifølge RxList.

Funksjoner

Bivirkninger av pyruvat er mest vanlig når det anvendes i store doser, ifølge RxList.

Risiko

Noen pasienter utvikler allergiske reaksjoner på pyruvat, inkludert elveblest, pipende pust, kortpustethet og brystsmerter. Slike allergiske reaksjoner utgjøre en risiko for støt eller i verste fall død.

Betraktninger

Det er ikke trygt for kvinner som er gravide eller ammende å bruke pyruvat. Hvis en person har en historie med kardiomyopati eller svekkelse av hjertemuskelen, bør han ikke ta pyruvat grunn av mulige komplikasjoner.