Digidexo.com

Hva slags MD Vil diagnostisere Håravfall?

Hva slags MD Vil diagnostisere Håravfall?


Hårtap kan forekomme hos både menn og kvinner og kan være svært frustrerende, spesielt når årsaken er ukjent. Ofte leger kan hjelpe finne en årsak og i mange tilfeller behandling kan være tilgjengelig for å hjelpe tilstanden.

Leger som Diagnostisere Håravfall

Når du tror du opplever hårtap, kan du spørre deg selv hvilken lege du bør se. Flere typer kan teste og diagnostisere hårtap forhold.

Allmennlege

Allmennleger kan behandle alle typer forhold, og de er et godt sted å begynne. Allmennleger kan kjøre tester for deg hvis de føler det er nødvendig. Hvis de føler at du trenger å bli sett av en spesialist, det er et par typer leger de kan henvise deg til.

Hudlege

En hudlege er en lege som er spesialist i behandling av hår, hud og negler. Håravfall tilstanden kan være forårsaket av visse hudsykdommer som eksem (en kronisk hudsykdom som innebærer skjellende hud og utslett), alopesi (håravfall fra hodet eller kroppen, noen ganger resulterer i skallethet), ringorm (en hudtilstand forårsaket av sopp), psoriasis (en hud tilstand som forårsaker rødhet og irritasjon) eller hud allergier. Alle disse faller innenfor hudleger kompetanse.

Endokrinolog

En endokrinolog er en lege som diagnostiserer og behandler hormon ubalanser og problemer samt sykdommer som påvirker kjertlene. Noen ganger Hårtap kan være forårsaket av hormonelle ubalanser eller skjoldbrusk forhold og derfor en endokrinolog kan være i stand til å diagnostisere årsaken til hårtap.

The Decision

Den type helseforsikring du har kan være den avgjørende faktoren om hvilken lege du bør se. En allmennlege er alltid et godt sted å starte fordi de er i stand til å henvise deg riktig type lege dersom det er nødvendig for deg å se en spesialist. Noen av disse tre legene kan gi testing om nødvendig for å diagnostisere årsaken til hårtap.