Digidexo.com

Bivirkninger av gammalinolensyre

Også kalt GLA eller nattlysolje, er gamma-linolensyre et fettlignende stoff som forekommer naturlig i noen planteoljer. Brukt til behandling av tilstander som reumatoid artritt, diabetisk neuropati og eksem, utgjør gamma-linolensyre en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Typer

Mulige bivirkninger av gamma-linolenic acid er løs avføring, diaré, raping, gass og oppblåsthet.

Funksjoner

Gamma-linolenic acid har potensial til å øke mengden av tiden det tar for blodet å koagulere. Mens dette er vanligvis ikke en fare hvis du mottar et lite kutt, kan det være svært alvorlig hvis du får inn i en ulykke eller kreve kirurgi.

Legemiddelinteraksjoner

Når det kombineres med psykiatriske medikamenter som Thorazine eller Stelazine, utgjør gamma-linolenic acid en risiko for beslag, ifølge Mayo Clinic.

Andre risikoer

Gamma-linolensyre utgjør en risiko for anfall hos noen pasienter, selv uten ekstra bruk av en psykiatrisk medikament. Dette gjelder særlig pasienter som har underliggende beslag lidelser som epilepsi.

Advarsel

Det er mulig å utvikle en livstruende allergisk reaksjon på gamma-linolenic acid, spesielt hvis du har allergi mot planter i Onagraceae familie som fuchsia eller willowherbs. Symptomer på allergi mot gamma-linolenic acid inkluderer tungpustethet, kortpustethet, brystsmerter og hevelse i ansikt og ekstremiteter.