Digidexo.com

Exophthalmos etter Thyroid Behandling

Exophthalmos, en tilstand karakterisert ved øyne som buler unaturlig fra sine sokler, er ofte forårsaket av skjoldbrusk lidelser. Imidlertid vil skjoldbrusk behandlinger ikke alltid kurere denne tilstanden. Skjoldbrusk-relaterte exophthalmos kan forverre eller utvikle for første gang etter at skjoldbruskkjertelen har blitt ødelagt under behandling av skjoldbrusk-baserte sykdommer.

Identifikasjon

I exophthalmos, vev bak øyehulene hovne opp, tvinger øynene til å stikke ut fra kontaktene og utsette en betydelig mengde av det hvite i øynene. I ekstreme tilfeller kan øynene buler for mye til å tillate øyelokkene å lukke hele veien. Den vanligste årsaken bak exophthalmos er en tilstand som kalles Graves 'sykdom, som er forårsaket av en overaktiv skjoldbruskkjertel. Exophthalmos kan nøle etter Graves 'sykdom er kontrollert eller kureres.

Funksjoner

I Graves 'sykdom, angriper kroppens immunsystem skjoldbruskkjertelen, som deretter oppmuntrer skjoldbruskkjertelen til å produsere store mengder hormoner. Dette kan føre til hjerteproblemer, en ubalansert metabolisme, hudirritasjon og exophthalmos. Omtrent halvparten av alle som lider av Graves 'sykdom opplever noen grad av exophthalmos. I noen tilfeller kan synet bli uskarpt eller doblet, og sår kan danne på hornhinner. Exophthalmos som et symptom på Graves 'sykdom som er kjent som Graves' oftalmopati.

Betydning

Leger behandle Graves 'sykdom ved anvendelse av reseptbelagte medikamenter utformet for å forhindre skjoldbrusk fra produserende hormoner, gjennom administrering av radioaktivt jod for å ødelegge de skjoldbrusk-celler, eller ved kirurgi for å fjerne feil i skjoldbruskkjertelen helt. Imidlertid, selv etter at skjoldbruskkjertelen har blitt kontrollert eller ødelagt, kan de forbli exophthalmos, eller det kan til og presentere seg selv for første gang etter at behandlingen er fullført. Dette er fordi exophthalmos ikke er forårsaket av overproduksjon av thyroid hormon, men av antistoffet som angriper skjoldbruskkjertelen og signalerer den til å produsere hormon. Selv etter at problemene med skjoldbruskkjertelen har blitt eliminert, kan antistoffet være i systemet.

Forebygging / løsning

Skjoldbrusk-relaterte exophthalmos ofte klarner opp på egen hånd. En lege kan forskrive kortikosteroider for å redusere hevelsen i øyehulene. I alvorlige tilfeller kan kirurgi på øyet muskler eller kirurgisk fjerning av benet mellom bihulene og øyehulen utføres for å korrigere utseendet exophthalmos.

Advarsel

Som skjoldbrusk forhold kan påvirke hjertet, bør lider av Graves 'sykdom oppsøke akutt medisinsk behandling i tilfelle av en uregelmessig eller rask hjerterytme. Exophthalmos kan også være forårsaket av svulster bak øynene eller en alvorlig bakteriell infeksjon, enten som kan være potensielt livstruende.