Digidexo.com

Hvordan leve med proteser

Hvordan leve med proteser


I USA, har 25% av personer 60 år eller eldre ikke har noen av sine naturlige tenner, ifølge en rapport fra Centers for Disease Control and Prevention. De må stole på proteser. I begynnelsen kan proteser være ubehagelig, og ellers enkle oppgaver med å spise, snakke og smiler kan virke vanskelig og unaturlig. Men med litt justering og noen enkle teknikker, kan du lære å leve med proteser.

Bruksanvisning

•  Spis mykere mat når du først får proteser. Dette får du brukt til hvordan det føles å spise med proteser. Når du blir vant til mykere matvarer, vil overgangen til harde matvarer være lettere fordi du vet hvordan det føles å bite og tygge med gebiss. Du kan også føle litt ubehag i begynnelsen når du spiser, og mykere matvarer er lettere å bite og tygge.

Chew små biter. Mindre munnfuller av maten blir lettere å tygge med proteser i begynnelsen, fordi du er fortsatt å bli vant til hvordan de føler for å bite og tygge. Innen tre måneder, kan du begynne å spise hardere matvarer og tar normal størrelse biter.

Lær hvordan du rengjør proteser. Du bør bruke et rengjøringsmiddel for proteser, ikke tannkrem og en tannbørste med mykere bust. Rengjør dem hver morgen og hver kveld. Ta protesene ut av munnen din, og påfør rengjøringsmiddel direkte på overflaten. Deretter bruker myk tannbørste til å børste proteser akkurat som du ville ditt normale tenner, i opp-og-ned og side-til-side bevegelse. Sørg for å rengjøre hele proteser, inkludert tennene og tannkjøttet.

Oppbevar proteser over natten i vann. Fjern proteser om natten for å la tannkjøttet hvile og plassere protesene i en kopp med kaldt vann slik at de ikke blir for tørr. Soaking protesene i dental cleanser kan bidra til å holde dem rene og friske.

Praksis si ordene høyt som er vanskelig å si med proteser. Disse kan inkludere ord med "F" eller "S" lyder. Stå foran et speil slik at du kan se hvordan munnen beveger seg når ordene uttales korrekt.

Bite ned på protesene før du begynner å snakke med noen. Dette vil sikre proteser og gjøre snakker lettere.

Hint

  • Pensle tannkjøttet i munnen ved hjelp av en svært myk tannbørste og tannkrem. Dette bidrar til å rense tannkjøttet og fremmer blodsirkulasjonen.