Digidexo.com

List opp forskjellene mellom Trilogy & Cyberknife

List opp forskjellene mellom Trilogy & Cyberknife


Strålebehandling først begynte tidlig i det 20. århundre, da medisinstudenten Emil Grubbe overbevist sin professor for å tillate ham å strålebehandling Rose Lee, en pasient som lider av avansert brystkreft. Strålebehandling eller strålebehandling, bruker høy-energi stråling for å drepe kreftceller og behandle svulster, og mellom 50 og 60 prosent av alle kreftpasienter får strålebehandling gang i løpet av sin sykdom, ifølge RadiologyInfo.org. To oppfinnelser innen strålebehandling, Cyberknife og Varian Trilogy, har gitt onkologer en ikke-invasiv måte å behandle svulster.

Cyberknife

Utviklet av Stanford University professor i nevrokirurgi og Radiation Oncology John Adler og forskerne Peter og Russell Schonberg i Schonberg Research Corporation, tillater Cyberknife Robotic Radiosurgery System behandling av kreft og ikke-kreftsvulster hvor som helst i kroppen gjennom ikke-kirurgisk hjelp. Cyberknife leverer høye doser av stråling til svulster med stor nøyaktighet, slik at omliggende muskler og vev uskadd. Ved hjelp av en høyoppløselig CT scan for å digitalt kartlegge svulsten, beveger Cyberknife rens robotarmen langsomt rundt en pasient å levere stråling i ulike vinkler nødvendig for å effektivt behandle svulsten, ifølge Cyberknife hjemmeside.

Varian Trilogy

Varian Medical Systems 'Trilogy bruker selskapets RapidArc strålebehandling teknologi for å lage en algoritme som gjør det mulig for presis behandling levering kontroll. Den Trilogy bilde-ledesystem kompenserer for pasientens pusting og bevegelse, og leverer behandling direkte til tumoren, noe som resulterer i mindre strålingslekkasje og sprednings. Dermed omkringliggende vevet får mindre eksponering. Den RapidArc systemet bruker en roterende kran som raskt rettet behandlingsområder, og kutter ned på hvor lenge en pasient bruker i behandlingen.

Delivery Systems

Den store forskjellen mellom Cyberknife og Trilogy er hvordan de to systemene levere strålebehandling. Cyberknife s robotarmen gjør det mulig for systemet å levere stråling til tumoren uavhengig av enhver bevegelse av tumoren i løpet av behandlingen. I motsetning til dette, ikke Trilogy systemets kran har ikke den samme bevegelsesområde; mens presis, kan Trilogy bare levere behandling innen to millimeter presisjon, mens Cyberknife er nøyaktig innenfor en sub-millimeter, ifølge Teresa Machan av "The London Telegraph."

Behandlingsmetoder

Cyberknife er en radiosurgery-dedikert maskin, mens Trilogy kan utføre radiosurgery og konvensjonell strålebehandling. Cyberknife kan behandle hjernen, ryggraden og andre organer med radiosurgery presisjon. Trilogy kan behandle hjernen med radiosurgery presisjon, men avhengig av hvor i kroppen en svulst ligger, kan Trilogy ikke være i stand til å behandle at svulsten med radiosurgery presisjon, ifølge Cyberknife Center of San Diego. Behandlingstiden varierer også, som en Cyberknife behandling økt vil vare mellom 30 til 90 minutter, mens en Trilogy session tar bare to minutter i de fleste tilfeller.