Digidexo.com

Selvhjelp Behandlinger for Helvetesild

Selv om det ikke er livstruende, kan en episode av helvetesild være svært smertefullt. Sykdommen forårsaker en utslett og blemmer, typisk langs en side av kroppen. Selv om reseptbelagte legemidler er noen ganger nødvendig for å redusere alvorlighetsgraden og varigheten av symptomene, er det flere selvhjelps behandlinger som kan hjelpe behandle symptomer og redusere smerte.

Betraktninger

Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er en virusinfeksjon av nerver. Det finnes ingen kur for helvetesild, men det vanligvis klarner opp på egen hånd i løpet av noen uker. Målet for behandlingen er å lette symptomer og kontrollere smerte, som kan være ganske alvorlig.

Hvile og avspenning

Mange mennesker føler seg svake og slitne når de har helvetesild. The Mayo Clinic anbefaler at du får nok hvile og unngå anstrengende aktiviteter mens rehabilitering. Du bør også unngå stress, da det kan bidra til smerte. Avslapping teknikker som gjør tai chi eller lytte til musikk kan hjelpe.

Behandlinger for smerte

For å behandle smerte av helvetesild, ta over-the-counter smertestillende eller anti-inflammatoriske legemidler. Ibuprofen, Motrin og Advil er eksempler på vanlige reseptfrie medisiner for smerter.

Behandlinger for Kløe

Påfør Calamine lotion eller anti-klø krem ​​til berørte områdene. Prøv nonprescription hydrokortison krem ​​som inneholder minst 1 prosent hydrokortison å midlertidig lindre kløe. For mer alvorlig kløe, kan du bruke en over-the-counter muntlig antihistamin som Benadryl.

Behandlinger for Blemmer

Vask blemmer to ganger daglig med såpe og vann. Ikke bandasje blemmer, men gjelder kjølige, våte omslag tre ganger om dagen for å lindre smerte og kløe. Fukt komprimerer med rent vann eller med en blanding av 1 oz. hvit eddik til 32 oz. vann. Tar et kjølig bad i vann stenket med natron eller en havremel bath produkt som aveeno kan også bidra til å lette ubehag forårsaket av blemmer.