Digidexo.com

Hvordan bruke Retin-A

Hvordan bruke Retin-A


Retin-A er en populær akne behandling som inneholder tretinoin, en aktiv ingrediens som er effektive i behandling av whiteheads og hudormer. Tretinoin fungerer ved å rense bakterier i porene og flytte den til overflaten. Retin-A er enkel å bruke, og du bør være på vei til et merkbart klarere hud i seks uker.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din for en resept. Retin-A er bare tilgjengelig med en resept. Medisinen kommer i to styrker, slik legen din eller hudlege vil vurdere den beste formen for deg.

Rengjør ansiktet med en mild ansiktsvask og tørk ansiktet forsiktig med et håndkle. Ikke bruk en medisinert akne ansikt vask eller en toner, da dette kan bidra til irritasjon. Retin-A skal brukes en gang per dag, helst om natten, slik at du kan utføre dette trinnet før du går til sengs.

Klem en ert størrelse mengde Retin-A på fingertuppene og påfør et tynt lag på ansiktet ditt. Unngå øyne og munn. Et tynt lag er alltid nok - produsenten, Ortho Dermatologisk, har funnet ut at å bruke mer enn dette vil ikke hjelpe produktet arbeide raskere og kan føre til hudirritasjon.

Unngå øyne og munn når du søker Retin-A. Hvis du ved et uhell får noen medisiner i øyet, kan det svi, men du kan trygt skylle øyet med vann for å fjerne irritasjon.

om morgenen, vaske ansiktet med en mild ansiktsvask og mykt gni ansiktet med en fuktig vaskeklut. Retin-A kan forårsake flassing, tørr eller peeling, men bruke en vaskeklut - forsiktig - kan bidra til å lindre denne bivirkningen.

6. Påfør en fuktighetskrem eller lotion med solkrem etter vask ansiktet. Retin-A kan gjøre huden mer følsom for solen, og det er lett å bli solbrent mens du bruker dette produktet. Bruk alltid en fuktighetskrem med minst faktor 15 på morgenen og bruke en kraftigere solkrem hvis du vil være ute i solen i en lang periode.

Påfør sminken eller kosmetikk. Det er trygt å bruke din vanlige kosmetikk mens du bruker Retin-A.

8. Vær tålmodig. Mange brukere blir frustrerte når Retin-A ikke ut til å virke raskt nok. Det kan ta opptil seks uker med daglige programmer for å ha noen merkbar effekt på akne. Med mindre legen din forteller deg noe annet, holde bruke Retin-A daglig.

Tips og advarsler

  • Etter å ha brukt Retin-A for tre eller fire uker, kan du merke at du har ny akne. Slapp av og ikke anta at medisinen ikke fungerer. Orto Dermatologisk insisterer dette er normalt og et tegn på at medisinen løsner bakterier under folien. Du bør begynne å se synlig forbedring i din akne etter seks uker, men ikke slutte å bruke Retin-A, med mindre legen din sier det. Du må kanskje fortsette å bruke Retin-A regelmessig for å holde akne fra å returnere.
  • Snakk med legen din dersom du utvikler blemmer, hevelse eller smertefull rødhet mens du bruker Retin-A. Denne medisinen kan føre til små mengder av hudirritasjon, men noe alvorlig eller smertefulle garanterer en tur til legekontoret. Snakk med legen din dersom du blir gravid mens du bruker Retin-A. Foreløpig er Retin-A ikke er godkjent for gravide.