Digidexo.com

Nedsatt lav natrium diett

Din nyrer prosessen og bli kvitt avfall og giftstoffer som akkumuleres i kroppen din. Med nyresykdom, har de ikke riktig behandle eller kast avfall og giftstoffer, blant annet salt. Senking av salt eller natrium i kosten kan hjelpe nyrene fungere bedre og kan redusere risikoen for ødem (hevelse fra væskeansamlinger), uremi og nyresvikt.

Natrium i kosten

Normal natrium bruk er rundt 1100 til 3300 mg per dag, selv om mange av oss bruker mye mer. En lav-natrium kosthold er 400 til 1000 mg per dag. Snakk med legen din om hvor mye vann og væske du bør spise på en lav-natrium diett, og også om overvåking av kaliumnivå.

Eliminere natrium fra kosten din er ikke bare å kvitte seg med bordsalt. Natrium er også funnet i mononatriumglutamat (MSG), i matvarekonserveringsmidler som natriumbenzoat, og tilsettes til de bearbeidede matvarer.

Eat Fresh

Begynn din lav-natrium diett med masse friske grønnsaker og frukt. De fleste frukter har svært lite natrium - en grapefrukt og sitron har bare 1 mg hver. Mens natrium beløp er høyere i enkelte grønnsaker, for eksempel selleri (126 mg rå) og spinat (71 mg rå), har de fleste grønnsaker bare spor og natrium kan reduseres hvis du koker ved å dampe. I tillegg er fiber i frukt og grønnsaker hjelper kroppen prosessen avfall mer effektivt.

Unngå hermetisk og bearbeidet mat

De fleste hermetikk inneholder store mengder av natrium, inkludert mange som sier "lite salt." Natrium innhold kan reduseres ved å skylle can innholdet - som med hermetisert mais, erter og bønner - men du er fortsatt bedre med ferske råvarer eller fersk-frosne råvarer som ikke har noen saus. Mest hermetisk supper og instant supper, selv de merket lite salt, har for mye natrium i dem.

Siden kommersielt forberedt brød, bagels og muffins har både salt og konserveringsmidler i dem, er en løsning å prøve saltfrie hel-hvete matzo kjeks.

Bacon, skinke, lunsj kjøtt, bearbeidet kjøtt og frosne middager inneholder mye natrium. Det gjør mange oster - unntakene er mozzarella ost, sveitsiske og ricotta. Og holde seg borte fra salte snacks og brus, spesielt cola. Seltzer er et bedre alternativ, med en liten fruktjuice for smakstilsetning.

Bruk urter, krydder og sitron

Dine måltider trenger ikke å være blid eller kjedelig på en lav-natrium diett. Lage mat med masse hvitløk, løk og friske tomater. Urter som basilikum, oregano, gressløk, dill, salvie og rosmarin kan legge til fantastiske smaken. Og litt sitronsaft legger zing til nesten alt.

Prøvemeny for en nyre lav natrium diett

Til frokost, drikke fersk appelsinjuice med puffet hvete frokostblanding, en soft-kokt egg, kaffe (ikke instant) og melk til kaffe og frokostblandinger. Total natrium er under 200 mg.

Til lunsj, spise en tomat, agurk og salat salat med olje og eddik og 6 oz. kokt kyllingbryst. Et stykke usaltet hel hvete matzo, tranebærjuice og en frukt yoghurt er bra for dessert. Ditt måltid totalt er ca 200 mg natrium.

Til middag, prøv dampet blomkål, okra og squash, en halv krone stykke bakt laks og en kopp kokt brun ris. Legg en selters med sitron, frisk frukt til dessert og din totale natrium er under 200 mg.

Dette gjør totalt for dagen rundt 600 mg natrium og også gir mulighet for snacks i løpet av dagen som rå gulrot og stangselleri, eller en frukt smoothie i kveld.