Digidexo.com

Ulcerøs kolitt Symptomer og betennelse

Ulcerøs kolitt er en kronisk tilstand som påvirker tarmen. Det kan være mild og ikke fører til virkelige problemer, eller det kan være alvorlige og krever kirurgi. Det kan være perioder med remisjon og fakkel-ups. Det er viktig å gjenkjenne og behandle symptomene, da denne tilstanden kan øke risikoen for tykktarmskreft.

Identifikasjon

Ved ulcerativ kolitt tykktarmen blir betent og utvikler sår. Denne inflammasjon i veggen av tarmen påvirker avføring. Det er ingen eksakt kjent årsak til sykdommen, og det er ingen kur.

Godartede Forms

I mange tilfeller ulcerøs kolitt er begrenset til bare rektum og betraktet godartet. Avføringen kan være normal, hard eller tørr. Men mange pasienter har en slim utladning som inneholder røde og hvite blodlegemer i mellom avføring.

Vanlige symptomer

De vanligste symptomene på ulcerøs kolitt er tretthet, magekramper eller smerte, en sterk trang til å flytte innvollene og diaré. Det kan være blod eller slim i avføringen også.

Andre symptomer

Under en mer alvorlig blusse opp kan du oppleve blodig diaré, feber og har betennelse i slimhinnen i bukhulen. Noen pasienter blir veldig syk, miste vekt og har avføring som er nesten helt består av puss og blod under en blusse opp.

Komplikasjoner

Å miste for mye blod kan føre til anemi. I giftig kolitt musklene i tarmveggen kan bli lammet. Betennelse i leddene, for eksempel artritt, kan forekomme som en sekundær tilstand. I tillegg kan det være betennelse i det hvite i øynene, kan sår på huden og blodpropper utvikle.

Behandling

Behandlingsplanen avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene dine. Milde tilfeller kan styres gjennom endringer i kostholdet. Anti-inflammatoriske medisiner kan brukes ved behov. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å fjerne det berørte området.

Forebygging / løsning

Ditt beste forsvar er å ha en vanlig koloskopi og snakke med legen din dersom du merker noen endringer i din fordøyelseskanal helse.