Digidexo.com

Slik unngår du at Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom, karakterisert ved sår langs foring av tykktarmen. Denne smertefulle lidelse rammer om lag én million amerikanere i alderen 15 og 70. Dessverre er det ingen kjent årsak til ulcerøs kolitt. Dermed er det ikke en måte å forhindre sykdommen. Likevel, det finnes måter å bo i remisjon og hindre tilbakefall eller fakkel-ups.

Slik unngår du at Ulcerøs kolitt

•  Ta anti-inflammatoriske legemidler. Siden ulcerøs kolitt er en betennelsessykdom som den beste måten å hindre en oppblussing er å ta anti-inflammatorisk narkotika. Over skranke medisiner som ibuprofen er ineffektive. I dette tilfellet, leger generelt fore steroider.

Bli kvitt stress og slappe av. Med hvilken som helst type av inflammatoriske lidelser, stress og angst forverre tilstanden og føre til en oppblussing. Ulcerøs kolitt er også klassifisert som en gastrointestinal lidelse. Derfor er det viktig å redusere angst og lære å takle stress.

Fjern krydret mat fra kosten. Remisjonsperioder er felles med ulcerøs kolitt. Å bo i remisjon, er det best å holde seg borte fra krydrete retter. Ingrediensene kan irritere slimhinnen i tynntarmen og forårsake nye sår å utvikle.

Stopp konsumere melk og andre meieriprodukter. Bortsett fra krydret mat, melk og melkeprodukter som ost og iskrem kan bringe på en blusse opp, eller forverre en eksisterende blusse opp. Personer som lever med ulcerøs kolitt bør ta kalsium og vitamin D-tilskudd.

Hold deg unna antibiotika. I noen tilfeller kan antibiotika føre til en oppblussing. Når det er mulig, velger en annen behandlingsmetode som naturlige eller alternative medisiner.