Digidexo.com

Hvordan bli kvitt nyrestein med hjem rettsmidler

Hvordan bli kvitt nyrestein med hjem rettsmidler


Nyrestein er forekomster av mineraler og syresalter som danner en hard masse i nyrene og kan også påvirke din urinlederne, blæren eller urinrøret. Små nyrestein generelt passere fra kroppen gjennom urinen; større steiner kan kreve medisinsk intervensjon. Det er flere tiltak du kan ta for å unngå nyrestein, inkludert å unngå dehydrering og endre kosthold; Men når du har en nyre stein, er den eneste hjemme bøte å drikke rikelig med vann for å skylle steinen fra systemet.

Typer av nyrestein

Det er fire hovedtyper av nyrestein. Kalsium steiner er den mest vanlige, dannet av forekomster av kalsium oksalat, som finnes i grønnsaker, frukt, sjokolade og nøtter. Struvitt steiner er hurtigvoksende og generelt dannes i respons til en urinveisinfeksjon eller en annen type infeksjon. Urinsyre steiner dannes som et resultat av dehydrering og er mest vanlig hos mennesker som spiser mye protein eller i de som har gikt. Cystin steiner er forårsaket av en arvelig lidelse der nyrene skille ut overflødig aminosyrer.

Symptomer på nyrestein

Symptomer på nyrestein generelt ikke vises før steinen begynner å bevege seg rundt i nyrene eller går over i urinleder, som forbinder nyrene til blæren. Når dette skjer, er det vanligste symptomet side og ryggsmerter som ofte sprer seg til nedre del av magen. Andre symptomer er smerter ved vannlating; sterkt luktende urin som er rosa, brun eller klart; kvalme eller oppkast, og i tilfeller der nyrestein har forårsaket en infeksjon, feber og frysninger.

Hjem Rettsmidler

De fleste nyrestein vil passere på egen hånd, med litt hjelp fra deg. Vann vil hjelpe skylle steinen fra systemet. Drikk så mye vann som det tar å produsere klar urin, men ikke overstige 96 gram om dagen.

Når skal ringe legen

Noen nyrestein kan kreve medisinsk intervensjon. Gjør en avtale med legen din om din smerte blir uutholdelig, eller hvis du har problemer med vannlating. Dette er indikasjoner på at steinen er for store til å passere naturlig. Legen din kan forskrive medisiner for å bidra til å bryte opp mindre steiner; fjerne større steiner kan kreve lydbølge terapi eller kirurgi. Hvis du opplever smerte med feber og frysninger, kan du ha en infeksjon som krever legehjelp.

Forebygging av nyrestein

Du kan være på et høyere risiko for nyrestein hvis du har en høy-protein diett eller spise mat som er høy i natrium. Hvis du er overvektig, har en fordøyelsessykdom eller hvis noen i familien din har en historie med nyrestein, kan du være mer sannsynlig å utvikle dem. For å bidra til å forhindre nyrestein, drikke mye vann hver dag for å holde urinen klar og luktfri, spesielt hvis du bor i et varmt klima eller svetter mye.