Digidexo.com

Tegn og symptomer på polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom (PKD) er en tilstand der klynger av noncancerous cyster utvikle seg på og rundt nyrene. De væskefylte cyster kan forårsake nyreskader hvis de er for store eller for mange. I alvorlige tilfeller kan PKD gi nyreskader eller nyresvikt. Ca 600.000 amerikanere har polycystisk nyresykdom, og det er den fjerde største årsaken til nyresvikt, ifølge National Kidney Foundation. De første merkbare tegn på tilstanden ofte ikke utvikle seg til en person er i 30-årene og 40-årene.

High Blood Pressure

Den vanligste symptom av polycystisk nyresykdom er høyt blodtrykk, i henhold til National Kidney Foundation. I mange tilfeller kan en diagnose av høyt blodtrykk føre til oppdagelsen av at en person har PKD. På grunn av høyt blodtrykk kan føre til nyreskade, er det viktig å behandle tilstanden og bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde.

Pain

Noen mennesker med polycystisk sykdom opplever smerte i ryggen eller buken som følge av tilstanden. Noen mennesker med PKD også mange merke til at magen er større enn det en gang var. Disse symptomer utvikler seg på grunn nyrene blir større på grunn av tilstedeværelsen av cyster.

Urin Symptomer

Polycystisk nyresykdom kan føre til hyppige eller tilbakevendende urinveis eller nyre infeksjoner. Personer med PKD kan også utvikle nyrestein på grunn av tilstanden og kanskje legge merke til blod i urinen. Hyppig vannlating er også forbundet med PKD.

Andre symptomer

Hodepine kan også være et tegn på polycystisk nyresykdom, men dette kan ofte bli oversett fordi hodepine er vanlig og er et symptom på mange andre forhold. I tillegg, om lag en fjerdedel av mennesker med PKD har en floppy ventil i sitt hjerte, ifølge National Kidney Foundation. Den ødelagte ventilen kan forårsake diare følelse i brystet og kan også føre til brystsmerter. Tilstedeværelsen av disse symptomene er ofte den første indikasjonen på at en person har polycystisk nyresykdom.