Digidexo.com

Metal-Binding Acetate Vs. Carbonate

Metal-Binding Acetate Vs.  Carbonate


Kronisk nyresykdom (CKD) rammer mer enn 20 millioner amerikanere, ifølge Cleveland Clinic nettsiden. Blodtrykkskontroll er viktig i de tidlige stadier av denne irreversible fem stadium sykdommen å bremse sin progresjon. Typiske kliniske behandlingsplaner adressere hvert stadium av sykdommen, med kalsium-acetat eller kalsiumkarbonat bindemidler som blir brukt i trinn 2 til 5 for å inhibere fosfor serumnivåer for å kontrollere blodtrykket. Calcium-acetat generelt beskrives som de mer effektive av de to fosfat inhibitorer.

Kalsiumacetat

The National Kidney Foundation har klassifisert nyresykdom som å ha fem etapper, og starter med trinn 1 nyreskade med normal urinmengde og slutter med scene fem end-stage renal disease (ESRD) som krever dialyse og nyretransplantasjoner. Calcium acetate, et mineral, er brukt i behandling av nyresykdom som en reseptbelagte medisiner under merkenavnene Phoslo, Phoslyra, Eliphos og Calphron. Kalsiumacetat senker altfor høye fosfornivåene i blodet, en tilstand som kalles phosphatemia. Lavere fosfor nivåer bety lavere blodtrykk, noe som bremser utviklingen av kronisk - og uhelbredelig - nyresykdom. Calcium-acetat fjerner kost fosfor fra blodet ved å binde seg til den og begrenser dens absorpsjon i tarmen, hvoretter det utskilles fra kroppen i menneskelig avfall.

Kalsiumkarbonat

Kalsiumkarbonat, en forbindelse inneholdende mineralsk kalsium, karbon og oksygen, er et hvitt, ikke-toksisk, luktfritt faststoff som forekommer i naturen som kritt, kalkstein og marmor. Det er solgt i over-the-counter merkenavnet produkter som Caltrate, Calcitriol og Renagel. Som kalsium actetate, når kalsiumkarbonat inntas det binder seg til kost fosfor, hindrer dens absorpsjon og fjerner den fra blodet i menneskelig avfall. Forsknings data fra National Kidney Foundation støtte rapporter som kalsiumacetat har et høyere fosforbindende evne enn kalsiumkarbonat, noe som gjør den til en mer effektiv fosfor-inhibitor i behandling av nyresykdom enn kalsiumkarbonat.

Fordeler

Kalsiumacetat ikke bare hjelper bremse utviklingen av nyresykdom ved å senke blodtrykket og fosfor nivåer, men den beskytter også kroppen fra skader på skjelettet av osteoporose (benskjørhet) og bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom og slag. Kalsiumkarbonat ikke absorberer så mye fosfor som kalsium-actetate (39 mg fosfor absorberes per 1 mg av kalsiumkarbonat, sammenlignet med kalsium-acetat er absorpsjonshastigheten av 45 mg fosfor pr 1 mg av kalsium-acetat), men det er en fosfor-inhibitor, er billig, er lett tilgjengelig i mange over-the-counter former som Caltrate, Tums og Oscal, og krever ikke en resept.

Ulemper

Både kalsium acetate og kalsiumkarbonat risikerer å produsere for mye kalsium i blodet (en tilstand som kalles hyperkalsemi), munntørrhet, extraskeletal forkalkninger og gastrointestinale bivirkninger som forstoppelse, kvalme, magesmerter og nedsatt appetitt. I tillegg bør gravide og ammende mødre bruker en av disse formene for kalsium bare når det er absolutt nødvendig og etter samråd deres leger.