Digidexo.com

Hva er dietten for kolitt?

Kolitt er en form for inflammatorisk tarmsykdom. Her er hva som skjer: Den fordøyelseskanalen har en økt tendens til å bli irritert og betent, spørre en person til å oppleve noen uønskede symptomer, inkludert løs avføring, diaré, kramper og forstoppelse. Hvis du er diagnostisert med denne tilstanden, det er egentlig ikke en diett å følge, i henhold til Crohns og kolitt Foundation of America, fordi kostanbefalinger bør tilpasses hver enkelt, i henhold til Crohns og kolitt Foundation. Men noen kosttilskudd alternativer og restriksjoner kan gjøre leve med kolitt litt enklere.

Meieri Foods

For noen mennesker med kolitt, begrense mengden av meieriprodukter forbrukes hver dag kan redusere mengden av magekramper og diaré, som ofte oppstår. Den skyldige er laktose. Unngå alt som er laget med meieriprodukter, inkludert melk, ost og smør. Prøv å erstatte soyamelk for vanlig melk; lavt laktose oster, for eksempel cheddar eller sveitsisk, for vanlig ost; og margarin for smør. Husk at når begrense mengden av meieriet i en diett, du fortsatt trenger å få riktig mengde kalsium, slik at du kanskje trenger å ta kalsiumtilskudd.

Fiber

Fiber er en viktig del av et sunt, velbalansert kosthold, men personer med kolitt noen ganger har et problem med mat som inneholder mye fiber. Du må kanskje unngå matvarer som brokkoli, blomkål, kål, gulrøtter og til og med epler. Hvis du ønsker å spise disse fiber-rik mat, rens med damp brokkoli og blomkål, bake eplene og lapskaus kål. Det er virkelig prøving og feiling for å se hvilke matvarer arbeide for systemet.

Vann

Øke mengden vann du drikker i en gitt dag kan bidra til å behandle din tilstand. Ved å drikke 64-80 gram vann, vil du holde fordøyelseskanalen i bedre helse og sikre at du er skikkelig hydrert, minske effekten av sykdommen.

Øk Meals

Noen ganger, er det bare å redusere størrelsen på måltider og spise oftere i løpet av dagen kan bidra til å holde symptomene i sjakk. Dette har vært effektiv for mange mennesker som lever med kolitt, ifølge Mayo Clinic. Du vil fortsatt få de riktige næringsstoffene og spise mat du liker, men måltider vil bli spredt utover dagen.

Unngå alkohol og koffein

Personer med kolitt som eliminerer alkohol og koffein har sett en bedring i symptomer på denne sykdommen. Både alkohol og koffein, ifølge Mayo Clinic, kan stimulere tarmer, forverring gass, diaré og magekramper.