Digidexo.com

Bivirkninger av Mesalamine

Mesalamine er et stoff som brukes for å behandle milde til moderat ulcerøs kolitt, en type av inflammatorisk tarmsykdom. En anti-inflammatorisk middel, er Mesalamine tilgjengelig på resept bare, i form av tabletter, kapsler, suppositorier og klyster. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene forbundet med Mesalamine er hodepine og gass. Noen mennesker opplever liten håravfall og kløende hud.

Gastrointestinale bivirkninger

Andre gastrointestinale bivirkninger av mesalamine inkluderer raping, forstoppelse, halsbrann, kvalme, oppkast, rektal smerte og hemoroider.

Alvorlig gastrointestinal Reaction

Mesalamine kan forårsake en alvorlig reaksjon som er lett forveksles med en oppblussing av ulcerøs kolitt. Symptomer inkluderer magesmerter, kramper og blodig diaré. Feber, hodepine og utslett også kan oppstå.

Mindre vanlige bivirkninger

Mange andre bivirkninger er mulig, men er uvanlig. Disse inkluderer akne, ryggsmerter, leddsmerter, muskelsmerter, tretthet, tørr munn, sår hals, hoste, tett nese, rennende nese, øreverk og uvanlig svette.

Alvorlige bivirkninger

Flere alvorlige, men sjeldne bivirkninger inkluderer brystsmerter, kortpustethet, blodsykdommer, økt hjertefrekvens, nyre dysfunksjon og pankreatitt. Økt blødning kan også forekomme, med symptomer på hoste eller oppkast av blod, og blod i urin eller avføring.