Digidexo.com

Fordeler med Omega 6

Fordeler med Omega 6


Omega-6 fettsyrer er en av de to grupper av essensielle fettsyrer som kroppen trenger. Kroppen kan ikke produsere dem, så må du spise riktig mat for å få mengder av det du trenger for å støtte riktig kroppens funksjoner og celle utvikling og vekst. Omega-6 fettsyrer har også en viktig rolle i funksjonen av hjernen, ben helse, stoffskifte og reproduksjon. De fordeler kroppens vanlige funksjoner og fremme helse og helbredelse.

Fakta

Omega-6 fettsyrer er ofte tenkt på som pro-inflammatorisk. Dette er ikke bra for de med leddgikt, som generelt unngå det fordi det vil føre til smerter i leddene. Men ifølge University of Maryland Medical Center, kan inflammatoriske egenskaper støtte et sunt immunsystem. Omega-6 beskytter sunn hud, hår og negler, og reduserer oppblåsthet og smerter relatert til premenstruelt syndrom. The University of Maryland Medical Center viser også sin betydning i behandling av flere sykdommer. Omega-6 er rik på vegetabilske matoljer slik som rapsolje, solsikkeolje, maisolje og soyabønneolje. Det er ikke funnet i olivenolje.

Funksjon

Som rapportert av Healthline.com, er omega-6 avgjørende for kroppens indre prosesser: regulere trykket i blodårene, ledd og øyne; transport av oksygen fra røde blodceller til vevene; administrerende riktig nyre funksjon; strekke eller sammentrekkende blodårer; regulere muskler og reflekser; og holde hjertet pumpe med energi.

Diabetes

Omega-6, i form av gamma-linolensyre, har vært brukt til å redusere symptomene hos diabetikere. Ifølge University of Maryland Medical Center, har GLA bidratt til å forbedre nerve funksjon og hindre nervesykdom hos diabetikere.

Revmatoid Artritt

Det ser ut til en form av omega-6 bryter bort fra pakningen som en anti-inflammatorisk. GLA lindrer noen symptomer på revmatoid artritt som leddsmerter, hevelse og stivhet om morgenen, som det fremgår av University of Maryland Medical Center.

Skin Disease

Omega-6 er kjent for å holde huden sunn. Det har vært brukt for å behandle hudsykdommer som eksem, akne og psoriasis. Ifølge HealthyPlace.com, har omega-6 vist seg å lindre noen symptomer på eksem som rødhet, kløe, og skalering. Som for akne og psoriasis, som det fremgår av University of Maryland Medical Center, omega-6 hjelper i healing de områder av huden med lesjoner.

Osteoporose

Mangel på en hvilken som helst essensiell fettsyre kan føre til osteoporose. Bones trenger omega-6 for å opprettholde og øke benmassen. The University of Maryland Medical Center viser at omega-6 kan bidra til å styrke bein ved å hjelpe bein absorbere kalsium.