Digidexo.com

Hva du skal ta for å hjelpe ditt immunsystem

Du kan bygge et sterkt immunforsvar gjennom et godt balansert kosthold og mosjon. Spis rikelig med frisk frukt og grønnsaker, en moderat mengde karbohydrater og melkeprodukter, og opprettholde et treningsprogram som passer til din alder og livsstil. Dette høres enkelt nok. Men i den virkelige verden, kan det være vanskelig å spise sunt på en daglig basis og rutiner ofte går galt. Å holde immunforsvaret sunn eller gi den et løft, følg disse tipsene.

Hva du skal ta for å hjelpe ditt immunsystem

•  Ta kosttilskudd i små doser over span av en dag. Menneskekroppen kan bare behandle en bestemt mengde av næringsstoffer på en gang.

Konsumere vitamin C, en utmerket immun-booster. Med seks porsjoner frukt om dagen, kan du ta i rundt 200 milligram av vitamin C. Kroppen din vil behandle nesten alle av det. Hvis du supplere din frukt inntak med vitamin C kapsler eller tabletter, ta en tablett om morgenen og en senere på dagen, slik at kroppen din til å effektivt behandle og utnytte supplement.

Få en vitamin A, som stimulerer produksjonen av antistoffer. Det er også en antioksidant, som arbeider for å fjerne frie radikaler celler. Ta kosttilskudd i små doser. Kroppen produserer vitamin A, og for mye kan være giftig for systemet ditt. Et inntak på 5000 IE (internasjonale enheter) om dagen er tilstrekkelig.

Konsumere vitamin E, også en antioksidant. Frø, korn og vegetabilske oljer alle gir vitamin E. Du trenger ikke mer enn 400 milligram daglig i supplement form. Hvis du har en aktiv livsstil og nyte et riktig kosthold, er ikke mer enn 100 milligram nødvendig.

Bruk visse urter i matlagingen for å forbedre immunsystemets ytelse. Legg slike urter som brønnkarse, salvie, oregano, persille, rosmarin, ingefær og fennikel til måltider. Ved hjelp av friske og tørkede urter til sesongen mat er en naturlig, velsmakende måte å øke immunsystem.

Legg hvitløk, helst frisk, til kosthold. Hvitløk er en antioksidant og bekjemper infeksjoner. Hvitløk kosttilskudd er ikke så effektiv som fersk hvitløk og er dyrere.

•  Spis tomater. Tomater inneholder lycopenes, antioksidanter som stimulerer immunsystemet. De har gjort seg fortjent til tittelen "super mat", som betyr at de er høy i ernæringsmessig verdi, som inneholder store mengder vitaminer, mineraler og antioksidanter. Mørke grønnsaker som spinat og grønnkål er også super mat. Så er avokado, gresskar, grønne bønner og soyabønner. Også legge mørke frukter som blåbær, bringebær og tyttebær til kosthold.

Gå for bioflavonoider. Disse immun boosters er funnet i den fargede delen av frukt, grønnsaker, korn og blomster. Foods høy i bioflavonoider har anti-inflammatorisk, anti-virus, anti-allergen og anti-kreft egenskaper. Bioflavonoider er ikke vitaminer, men heller jobbe på konsert med vitaminer for å lade opp immunforsvaret. Sitrusfrukter som mango, appelsiner og sitroner er gode kilder til bioflavonoider. Så er druer, rips, aprikos, kirsebær og honningmelon.

Ta en god multivitamin, sammen med ekstra vitaminene A, C og E. Dette gir immunsystemet ditt ekstra strøm for å avverge forkjølelse, influensa og andre virus og bakterieinfeksjoner. Men ingen supplement kan erstatte et godt balansert kosthold. Legg til flere super mat til kosthold og forbedre sine smaker med urter.