Digidexo.com

Hvordan vet jeg når skal man oppsøke lege for Uforklarlig Hodepine

Hvordan vet jeg når skal man oppsøke lege for Uforklarlig Hodepine


Hodepine kan distrahere deg fra din daglige rutine, gjør det vanskelig å gjøre arbeidet ditt og ta moro ut av fritiden din. De fleste hodepine er mild og kan lett behandles med over-the-counter medisiner. Å vite når du skal se en lege for uforklarlige hodepine, vil du ønsker å se på alvorlighetsgraden, timing og type hver hodepine.

Hvordan vet jeg når skal man oppsøke lege for Uforklarlig Hodepine

Lær å gjenkjenne Uforklarlig Hodepine Du kan behandle hjemme

•  Tenk på hvordan din hodepine er smertefullt.

•  Innse når smertene føles som en tetthet over hodet ditt, er det vanligvis en primær (ikke forårsaket av en underliggende sykdom) spenningshodepine. Disse er ledsaget av smerter i skuldrene og nakken.

Bøy deg fram i midjen for å se om din hodepine smertene øker. Smerter som øker når du bøyer deg over og som er fokusert på forsiden av hodet og ansiktet skyldes sannsynligvis vanlig sinus lunger.

Vite når en hodepine krever legehjelp

Se legen din når en spesielt voldsom hodepine streik plutselig, spesielt hvis du ikke vanligvis lider av hodepine.

Rapport alvorlig smertefull hodepine til legen din når du har blitt diagnostisert med nyresykdom, da dette er et tegn på at nyrefunksjonen din er forverret.

Gå se legen når hodepinen er ledsaget av anfall.

Hold en hodepine dagbok for å hjelpe deg å avgjøre om du bør oppsøke lege. Skriv ned dato, tid og omstendigheter for hver hodepine. Hvis din hodepine øke i frekvens og alvorlighetsgrad, bør du oppsøke lege.

Se for sterke smerter i øret eller kjeve som hører til hodepine. Dette kan være et tegn på en alvorlig øret eller tann infeksjon som trenger legehjelp.

rapporterer symptomer som kvalme, lysfølsomhet og oppkast med legen din. I kombinasjon med hodepine, disse er tegn på at du lider av migrene.

Hint

  • Vet at hodepine i løpet av menstruasjonssyklusen er normal og vanligvis ikke en grunn til bekymring.
  • Sjekk din medisinering etikettene for å se om hodepine er en mulig bivirkning.
  • Ring legen din umiddelbart hvis du er over 50 år og opplever nye hodepine med smerter ved tygging. Dette er tegn på temporal arteritt, noe som kan føre til blindhet hvis den forblir ubehandlet.
  • Hvis barnet ditt har uforklarlige hodepine mer enn en gang i måneden, bør du ta barnet til legen.
  • Aldri gi aspirin til et barn å behandle en hodepine. Aspirin kan forårsake Reyes syndrom (som fører til hjerneskade) hos barn.