Digidexo.com

Hjelp for å redusere bivirkninger av niacin

Vitamin B3 eller niacin som det også heter, har mange positive effekter på helse, som for eksempel å senke kolesterolet og hjelpe metabolismen. Når det tas i store doser, for noen mennesker, niacin fører til bivirkninger som økt hjertefrekvens, en følelse av varme eller rødme, kløe og utslett. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, er det hjelp for å redusere bivirkningene.

Drikk rikelig med vann

Drikkevann før og etter å ha tatt niacin vil bidra til å rense kroppen for giftstoffer. Hvis du opplever en niacin flush eller en rask hjerterytme, drikke minst en 8 oz. glass vann umiddelbart. Dette vil redusere bivirkningene. Dehydrering kan gjøre bivirkninger som hjertebank verre, så fortsette å drikke vann hele dagen etter en niacin flush. Kaldt eller kjølig vann vil hjelpe til å minske følelsen av en flush mer enn romtemperatur vann. Varme drikker kan gjøre flush virke sterkere.

Unngå koffein og Sentralstimulerende

Hvis du har tatt niacin og spesielt hvis du opplever bivirkninger, holde seg borte fra koffeinholdige drikker som kaffe og brus. Ikke ta sentralstimulerende midler, urte kosttilskudd eller slankepiller sammen med niacin som de kan øke alvorlighetsgraden av bivirkninger som kløe, rødme og hjertebank. Alkohol kan også gjøre spyling verre.

Ta en NSAID

Ifølge American Journal of Cardiology, tar et NSAID, eller et ikke-steroid antiinflammatorisk middel som Motrin eller Advil, vil redusere rødme forårsaket av niacin. Så ta et NSAID ved utbruddet av eventuelle symptomer som kløe, rødhet i huden eller en følelse av varme i hele kroppen.

Se etter Nonflushing Niacin

Du kan kjøpe spesielle nonflushing former niacin, som har blitt formulert for å redusere sjansene for bivirkninger. De er ikke garantert å være bivirkning gratis, men nonflushing eller utvidet utgave former niacin vil være et bedre valg for deg hvis du er bekymret for å oppleve bivirkninger fra niacin, men likevel ønsker å få de helsemessige fordelene av vitamin B3.

Advarsel

Konsultere legen din før du tar en niacin supplement hvis du er gravid eller ammer, har lever-eller galleblæren sykdom, magesår eller annen medisinsk tilstand.