Digidexo.com

Hvordan redusere anfallshyppigheten

Hvordan redusere anfallshyppigheten


Alle opplever hodepine til en viss grad. Noen mennesker lider av dem mer enn andre. Hodepine stammer fra hodebunnen og fra membraner som omgir hjernen, ikke fra selve hjernen. Flertallet av hodepine som folk lider er spenningshodepine. Smerten kan oppstå hvor som helst på hodet og er vanligvis verre sent på dagen, og i tider med stress. Andre typer hodepine er migrene og cluster.

Hvordan redusere anfallshyppigheten

•  Hold en smerte dagbok for å hjelpe deg å forstå din hodepine. Spill hver hodepine du har, hvilken tid på dagen smertene startet, hvor du var og hva du gjorde og hva du spiste og sist drakk. Gjennomgå dagbok kan hjelpe deg å identifisere mønstre og triggere. Unngå triggere kan bidra til å redusere anfallshyppigheten.

Utvikle et mønster av regelmessig fysisk trening. Trening reduserer stress og lindrer spenninger for å forebygge hodepine.

Bruk visualisering for å slappe av når du føler deg selv å bli stresset eller du føler en hodepine kommer på. Lukk øynene og visualisere deg selv i ditt favoritt, mest avslappende miljø. Gjøre noen dype pust mens du visualiserer. Slapp av hele kroppen for å unngå hodepine.

opprettholde god holdning mens du sitter eller står. Hvis du jobber på en pult hele dagen og lene seg fremover mens du arbeider, er du setter belastningen på nakken og øvre del av ryggen som ofte fører til en spenningshodepine. Hold hodet opp så mye som mulig, og ta hyppige pauser for å strekke nakken og ryggmuskulaturen.

Få en massasje. Uansett hvilken type hodepine du opplever, kan masserer ansiktet og hodebunnen bidra til å lindre smerten. Hvis din hodepine er forårsaket av spenning, masserer nakke, skuldre og øvre del av ryggen hjelper hodepine å gå bort. Regelmessig massasje for å holde disse områdene avslappet kan bidra til å forebygge hodepine.

Hint

  • Hvis du lider av cluster hodepine, kan alkohol utløse angrep. Når du går gjennom perioder med cluster hodepine, er det best å unngå all alkohol.