Digidexo.com

Tegn og symptomer på en vitamin B12 mangel

Vitamin B12 er et næringsstoff som kroppen benytter for å holde nervesystemet sunne, og å skape friske røde blodlegemer til å transportere oksygen til resten av kroppen. Benmargen bruker vitamin B12 for å lage røde blodceller, og deretter fordele disse cellene til de organer som trenger dem. En mangel på vitamin B12 er vanligvis diagnostisert med en fysisk undersøkelse og en blodprøve.

Nevrologiske symptomer

Kroppen trenger de ulike B-kompleks vitaminer for å opprettholde et sunt nervesystem. Uten tilstrekkelig vitamin B12 i kosten din, vil du begynne å merke endringer i humøret, og du vil også begynne å utvikle angst for hva som synes å være noen grunn i det hele tatt. Du kan finne deg selv å bli engstelig eller nervøs på tilfeldige øyeblikk, og du kan også oppleve en økning i din følelse av bekymring og frykt. Det er også mulig at depresjon kan stilles inn i tillegg. Du kan også begynne å oppleve forvirring og hukommelsestap. Du kan også begynne å få prikking følelser i hendene og føttene som kan føre til nummenhet.

Fatigue

En av symptomer på mangel på vitamin B12 er tretthet selv etter sove i flere timer. Du kan utvikle en mangel på konsentrasjon på grunn av fortsatt tretthet, og du kan føle deg sliten hele tiden. Du kan også legge merke til at din evne til å sove kan bli hindret i tillegg. Du kan finne det vanskelig å sovne, og når sover du kan våkne opp på tilfeldige øyeblikk gjennom hele natten.

Fordøyelsessymptomer

En mangel på B12 vitamin vil begynne å vise seg i matvaner, og også i noen svært ubehagelige bivirkninger på fordøyelsen. Du kan begynne å miste appetitten, og når du slutter å spise kan du begynne å oppleve vekttap. Du kunne ha bouts med diaré, og du kan også begynne å oppleve halsbrann. Du kan få følelser av kvalme som kan føre til oppkast. Du kan også begynne å oppleve problemer med oppblåsthet og gass. Det kan også være bouts med forstoppelse.

Farge

Hvis du lider av en mangel på vitamin B12 og deretter kan du begynne å legge merke til huden din får blek og kalkholdig. Tungen kan også bli en lysere rød, og det kan også begynne å bli tykkere.

Liver

Ett av symptomene på vitamin B12-mangel er en forstørring av leveren. Dette kan begynne å forårsake smerte i midten av ryggen, og det kan også føre til ubehag i magen også. Leveren er normalt det organ som lagrer vitamin B12 for kroppen, så hvis leveren ikke lenger fungerer som den skal da vitamin B12 ikke er å nå de organer som trenger det. Et av de områdene som trenger vitamin B12 er tarmer. Uten vitamin B12 avføring kan bli smertefullt.