Digidexo.com

Sekundære effekter av Nexium

Nexium er merkenavnet for reseptbelagte medisiner esomeprazol. Til tross for sin effektivitet på å lindre smerte og irritasjon forårsaket av sure oppstøt og gastroøsofageal reflukssykdom, utgjør Nexium en risiko for sekundære effekter, eller bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

Den vanligste eller betydelig bivirkning av Nexium hos voksne i alderen 18 og over er hodepine, som forekommer i mer enn 1 prosent av pasientene, ifølge US Food and Drug Administration kliniske studier publisert på RxList. I barn i alderen 1 til 17, de vanligste bivirkningene er diaré og hodepine, som forekommer i 2,8 og 1,9 prosent av pasientene, henholdsvis.

Typer av andre bivirkninger

Andre mulige bivirkninger av Nexium omfatter tretthet, magesmerter, kvalme, forstoppelse, munntørrhet, manglende appetitt, ringing i ørene, svimmelhet og depresjon.

Legemiddelinteraksjoner

Nexium er ikke vanligvis foreskrevet med legemidler som brukes til behandling av HIV, som atazanavir og nelfinavir, fordi esomeprazol reduserer effektiviteten av disse stoffene, ifølge RxList.

Risiko

Alvorlig risiko forbundet med bruk av Nexium inkluderer gastrointestinal blødning, redusert antall røde eller hvite blodceller eller blodplater, alvorlige allergiske reaksjoner og utseendet av struma eller godartede svulster på skjoldbruskkjertelen.

Betraktninger

Fordi Nexium har vist seg å forårsake fosterskader hos forsøksdyr, leger sjelden foreskrive stoffet for gravide. Hvis du har en leversykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta Nexium, advarer Mayo Clinic.