Digidexo.com

Hvordan Vurdere Tegn på indre blødninger

Det er lett å diagnostisere og behandle blødning du kan se. Men hva gjør du om blødning du ikke kan se? Selv om legehjelp er vanligvis nødvendig i dette tilfellet, kan selv en lå person vurdere umiddelbare tegn på indre blødninger (blødning) hos en pasient, kanskje bidra til å avverge problemer på vei til sykehuset eller mens du venter på ambulansen å ankomme.

Hvordan Vurdere Tegn på indre blødninger

Det synes opplagt, men noen som lider av indre blødninger fra en skadet organ vil ofte ha smerter i magen. Noen ganger denne smerten synes å flytte til deres sider eller tilbake. Et annet tegn er noe som kalles "referert smerte", som betyr indre blødninger i magen kan (merkelig nok) føre til store smerter i skulderen eller kjeve.

Hvis du berører magen av noen med indre blødninger, vil de ofte rapporterer at smertene øker. Noen ganger smerten er bare i én bestemt del av buken. Andre ganger smerten dekker hele området. Deres mage kan føle hard eller stiv, og pasienten kan vike.

Et vanlig tegn hos kvinner som lider av indre blødninger er vaginal blødning. I yngre kvinner, er dette ofte forårsaket av svangerskap utenfor livmoren eller andre svangerskapsrelaterte komplikasjoner.

Et annet tegn på indre blødninger er en pulserende masse i magen. Dette kan bli følt av alminnelige person hvis pasienten lider av noe som kalles en abdominal aortaaneurisme. Dette er en svært kritisk tilstand som krever øyeblikkelig hjelp.

Ikke alle indre blødninger er funnet i mageområdet. Når større bein er brutt, slik som den øvre arm eller øvre ben, kan pasienter som lider av indre blødninger i området av den brutte benet. Brukne ribbein kan også punktere organer og lungene og forårsake indre blødninger i brystområdet.

Hvis du har en blodtrykksmansjett og et stetoskop, og du vet hvordan du bruker dem, kan du vurdere vitale tegn som en mulig indikator på indre blødninger. Noen som er blødning internt vil ofte ha en lavere blodtrykk, og en høyere puls, enn normalt. Selv folk som ikke har spesialutstyr kan sjekke pulsen ved håndleddet eller halsen av en person med indre blødninger.

Hint

  • Hvis du ikke er helsepersonell, kan du ikke behandle indre blødninger. Hvis du finner tegn på indre blødninger hos en pasient, bør du ringe 911 eller ditt lokale nødnummer umiddelbart.