Digidexo.com

Om sukker erstatter og vekttap

Om sukker erstatter og vekttap


Sukkererstatninger er laget av kjemikalier, eller fra forbindelser av naturlige ingredienser, ifølge Mayo Clinic. De har et lavere kaloritelling enn sukker og noen ganger ingen kalorier i det hele tatt. Kunstige søtstoffer er søtere enn vanlig sukker så mindre mengder er nødvendig. Folk bruker sukker erstatter når de er dieting for å hjelpe dem ned i vekt. Diabetikere også bruke dem til å kontrollere blodsukkernivået. Spørsmål har oppstått om deres sikkerhet og hvorvidt de faktisk hjelpe deg å miste vekt.

Typer

Det er mange merker av sukker erstatning, men det er fire hovedtyper: Aspartam er funnet i produkter NutraSweet og Equal. Det er ikke en akseptabel erstatning for sukker som skal brukes til matlaging. Sakkarin er den kunstige søtningsmiddel i Søt 'N Low og Sugar Twin; acesulfam-K er i Sunett and Sweet One og sukralose er funnet i Splenda. Susnett, søt One og Splenda kan alle brukes i matlaging.

Dilemma

Tanken bak bruken av sukker erstatter er å spare kalorier for å gå ned i vekt. Det er imidlertid ikke klart om disse stoffene er virkelig nyttig, og det har vært antydet at de kan, faktisk, få deg til å få vekt. I en 10 februar 2008, artikkel i "Time" magazine, resultatet av et eksperiment ved Purdue University viste at dyr som ble matet sukker erstatter faktisk tendens til å spise mer og få vekt. Folk kan også tenke at ved å bruke sukker erstatter i visse matvarer og drikkevarer, har de frihet til å hengi seg fetende elementer uten å få vekt.

Sikkerhet

Mens det er ofte hevder at sukker erstatter er ansvarlig for helseproblemer, viser at det ikke er noen bevis på at kunstige søtningsmidler, som er regulert av Food and Drug Administration (FDA), er knyttet til kreft i USA National Cancer Institute. FDA fortsetter å studere eventuelle relaterte helserisiko.

Kalorier og fett

The Mayo Clinic bemerker at selv om sukker er fjernet fra godteri og kaker, er de fortsatt lastet med kalorier og fett. Folk gjør den feilen å tro at de kan spise mer av noe fordi det er sukkerfrie, og de ender opp forbruker mer kalorier i det lange løp. Å fylle opp på slike tomme kalorier, kan de unnlater å spise sunn, næringsrik mat som frukt, grønnsaker, magert kjøtt og hele korn.

Common Sense

Det er fornuftig at å spise et sunt kosthold, unngå fettrike matvarer og begrense porsjoner er den beste planen for å miste vekt. Det er ingenting galt med å bruke sukker erstatter å kutte kalorier og det kan hjelpe så lenge det gjøres fornuftig. Et eksempel er en diett soda på nær null kalorier sammenlignet med en vanlig soda på omtrent 150 kalorier for en 12-ounce kan. I tillegg til å bruke sukker erstatter, det er andre erstatninger som kan hjelpe lavere kalori og fettinntak.