Digidexo.com

12 trinn for alkohol rehabilitering

Tolv-trinns program hjelpe enkeltpersoner gjenopprette fra ulike avhengighet. 12-trinn-konseptet stammer fra Anonyme Alkoholikere, som ble grunnlagt i 1930 på ideen om alkoholikere hjelper hverandre mot utvinning. Andre utvinning organisasjoner, for eksempel Anonyme Narkomane, har tilpasset de 12 trinnene for sine egne spesielle behov. De 12 trinnene for alkohol rehabilitering starte med en erkjennelse ens egen alkohol problem og bevege seg mot å hjelpe andre komme seg fra deres.

Trinn 1-3

De tre første trinnene håndtere erkjenner at man er maktesløse overfor alkohol og at "en kraft større enn oss selv" kan føre til utvinning. Det tredje trinnet er å sette ens vilje og liv i Guds hender. Det er viktig å merke seg at begrepet Gud i AA er knyttet til den enkeltes personlige forståelse, i motsetning til en viss religiøs eller livssyns synspunkt. Mange AA medlemmer ikke bekjenner en tro på Gud; i stedet, de bruker gruppen selv eller noe annet som deres "høyere makt."

Trinn 4-9

Trinn fire til ni er forbundet med å analysere tenkning og atferd. Ved å forstå sine feil, innrømmer utvinne alkoholholdige dem til Gud og en annen person. Han ber deretter om Guds hjelp i å fjerne disse svakhetene av selvet. Han identifiserer folk han har gjort vondt, og setter ut for å gjøre opp med disse menneskene.

Trinn 10-12

Trinn 10 til og med 12 innebære en forpliktelse til fortsatt introspeksjon og klar innrømmelse av en forseelse. Utvinne person holder henne personlig kontakt med Gud og prøver å forstå Guds vilje. I det 12. trinnet, forplikter hun seg til å spre budskapet til andre som trenger hjelp.