Digidexo.com

Jevning Strøm guargummi Vs. Brød Flour

Jevning Strøm guargummi Vs.  Brød Flour


Brød mel er vanlig å tykne både varme og kalde væsker og avhenger naturlig forekommende gluten å gjøre dette skje. De med gluten allergier avhengige erstatninger slik som xantan-gummi og guar-gummi.

Beskrivelse

Guargummi er et polysakkarid avledet fra legume Cyamopis, eller guar planten som dyrkes i de tørre slettene i India. Guargummi anvendes som en fortykkelse og bindemiddel, som gjør den til en perfekt erstatning gluten. Fordi soya og mais er involvert i etableringen av xantangummi, er guargummi den foretrukne gluten alternativ til de med alvorlig matallergi.

Fordeler

Blanding guargummi med glutenfri brød er viktig i bakervarer, samt fortykkelse for de med gluten allergier. Det er en mer effektiv enn mais-stivelse, og har også produksjonsmuligheter. Det er vanligvis brukes i produksjonen av tabletter, og er ofte den fortykningsmiddel i kommersielle lotions og kremer.

Hvordan bruke det

Guargummi er mest effektive i kalde retter, som krever 1 til 2 teskjeer for hver liter væske. For varm mat, som for eksempel sauser eller stuinger, kan opp til tre teskjeer være nødvendig for hver liter. Effektiviteten av guar reduseres med høyt syreinnhold væske, i likhet med sitronsaft, så vil mer guargummi må legges kompensere.