Digidexo.com

Hvordan takle Family narkotikamisbruk

Hvordan takle Family narkotikamisbruk


Når noen blir avhengig av et avhengighetsskapende stoff, uavhengig av om det er ulovlig eller ikke, blir hele familien involvert. Enten det er relasjoner, tillit, økonomi, ekteskap, eller barn, påvirker narkotikaavhengighet alle deler av den rusavhengige liv. Ikke noe sted er dette mer tydelig enn i relasjoner med sin familie.

Hvordan takle Family narkotikamisbruk

•  Forstå avhengighet. Ifølge National Institute on Drug Abuse, fysisk endrer narkotikaavhengighet nervesystemet. Som sådan, er narkotikaavhengighet faktisk en kronisk sykdom, ikke et valg. De første gangene ved hjelp av kan ha vært et valg, men etter at kroppen har blitt fysisk avhengig av stoffet, kroppen ikke lenger velger å bruke, det ser stoffet som en nødvendighet for å overleve. Å ha denne kunnskapen kan hjelpe familien se den narkomane i et annet lys, samt å hjelpe familien plan for å få den rusavhengige den hjelpen de trenger.

Sett grenser. Som et familiemedlem kan du bli fristet til å gjøre hva du kan for å hjelpe den avhengige medlem bli bedre. Det er imidlertid viktig å innse hva du kan og ikke kan gjøre. En kronisk avhengige person vil dra nytte av den som de kan for å fortsette sin fix. Staying sterk i hvor mye fysisk og emosjonell støtte du er villig til å gi din familie medlem vil sikre at du er både å beskytte deg selv så vel som dem.

Nekter å gi brukeren. Aktivering er enhver oppførsel som du støtter deres bruk av narkotika. Dette kan være å gi dem penger, skjule sin narkotikabruk fra myndighetene, eller til og med gi dem en tur for å kjøpe narkotika.

Finn et familiestøttegruppen. Grupper som Nar-Anon eller Al-Anon både gi familien støtte grupper for familier som arbeider med narkotikaproblemer medlemmer. Støttegrupper kan du både få verdifull informasjon, samt gi deg en stikkontakt for å stille spørsmål og bånd med enkeltpersoner i de samme forhold som deg.

Tenk familie eller individuell terapi. Det er mange lisensierte psykologer i feltet som fokuserer spesielt på å hjelpe familier med narkomane individer. Å være familiemedlem av en rusavhengig kan føre til store smerter og forvirring i familiemedlemmer. Snakker enten i en gruppe eller kvalifiseringsrunde med en lisensiert profesjonell kan du få tilbakemeldinger, så vel som tillater deg å uttrykke dine følelser av bekymring, sinne eller tristhet i et trygt miljø.

Hint

  • Ikke prøv en intervensjon på egen hånd. Hvis du føler at du trenger for å planlegge en intervensjon, snakk med din lokale rehabiliteringssenter for å få koblet til en profesjonell som kan hjelpe deg i prosessen.