Digidexo.com

Liste over matvarer med vitamin A & C: høyest til lavest

En lege kan be deg om å enten øke eller redusere inntaket av vitamin A og C av ulike grunner. Forskning er fortsatt blir gjort om en overskytende beløp av vitamin C kan være skadelig for helsen din. Det har blitt bekreftet allerede at overbelastning av vitamin A kan være bra for deg. På den annen side er det viktig å ha tilstrekkelige mengder av begge vitaminer i det daglige kostholdet.

Appelsiner

Appelsiner er en utmerket kilde til både vitamin A og C. Det klassiske bildet av drikke appelsinjuice når du er syk er der for en grunn --- inneholder det enorme mengder vitamin C, som øker din immunsystem. Vitamin A hjelper deg også i bekjempelse av infeksjoner. Ved å kombinere de to, er den oransje en drivkraft mot noe prøver å angripe kroppen din. Det har også vært studier gjort det bevist at oljer utvunnet fra appelsinskall hjelp hindre visse typer kreft. Med utallige helsemessige fordeler, appelsiner tilbyr den ideelle sunn snack.

Gulrøtter

Gulrøtter er en annen grønnsak med høye nivåer av vitamin A og C. Gulrøtter inneholder massive mengder karoten, som kroppen omdanner til vitamin A. Gulrøtter er et overflødighetshorn av vitaminer og mineraler som er bra for kroppen din. Mens de inneholder lavere mengder av vitamin C enn appelsiner, de fortsatt har nok for den daglige mengden i en normal visning.

Grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker, som spinat, grønnkål eller brokkoli inneholder også vitamin A og C, men ikke i så store mengder som appelsiner. De fleste grønne grønnsaker gir deg også en god mengde jern i tillegg, som er en annen viktig del av kostholdet ditt. Holde en jevn strøm av vitamin A og C i kosten er lett med sunne måltider som for eksempel grønne grønnsaker.

Poteter

Hvis du prøver å kutte ned på mengden av vitamin A og C i kroppen din, bør du vite at poteter inneholder svært lite vitamin A og mindre vitamin C enn andre matvarer. Mesteparten av C-vitamin i poteter ligger innenfor huden, så å fjerne det og bare spise "kjøtt" av potet --- som folk flest --- kan hjelpe hvis du prøver å senke Vitamin C nivå.

Nøtter

Nøtter gir noe vitamin A, men har liten eller ingen spor av vitamin C i dem. Nøtter er en god kilde til næring, og gir deg masse kalorier, og de er fullpakket med vitamin A. Ulike typer nøtter vil tilby varierende nivåer av vitaminer, så snakke med legen din om spesifikke typer som ville være best for deg.