Digidexo.com

Fordelene av monolittiske kolonner

Høy-ytelse-væskekromatografi (HPLC) er en prosess hvorved forbindelser i matvarer og andre stoffer kan bestemmes. HPLC-prosessen er avhengig av monolittiske kolonner, små kolonner laget av porøs silika, eller tverrbundne polymerer. På grunn av deres struktur og størrelse, monolittiske kolonner er i stand til å oppnå høyere strømningshastigheter, hurtigere separasjon av forbindelsene og til slutt en raskere analysetiden.

Separasjon

Monolittiske kolonner blir fremstilt som en enkelt faststoff polymerstrukturen, slik at det å holde flere sammensatte partikler som stoffet passerer gjennom det. Tradisjonelle kolonner var tett pakket med silikamikropartikler, og dermed forbindelser kan lett å spre seg ut og gi mindre separasjon av partikler.

Raskere priser

På grunn av den lille størrelsen av monolittiske kolonner sammenlignet med mikropartikkel-pakket kolonne, samt den enklere separasjon på grunn av deres fast struktur, monolittiske kolonner er i stand til å frembringe en hurtigere strømningshastighet, slik at frekvensen av separasjon av hele forbindelsen.

Kostnad

Med hurtigere separasjon, en raskere strømnings-hastighet og mindre størrelse, kan effektiviteten av faststoff-søyle monolittisk kolonner sterkt redusere analysetiden, og til slutt redusere kostnadene ved å utføre den HPLC-prosedyre. En lavere kostnad og raskere analysetiden gjør det mulig for flere repetisjoner av fremgangsmåten.